U „Praznik mimoze“ više uključiti djecu

U „Praznik mimoze“ više uključiti djecu

1343
7
Podijeli

sastanak direktori skola mimoza 261115Aktivnije uključivanje djece u program predstojećeg Praznika mimoze daće toj tradicionalnoh manifestaciji u Herceg Novom veći značaj i ljepotu. To smataraju predstavnici JUK Herceg-Fest, Turističke organizacije Herceg-Novi i Opštine Herceg-Novi koji su se zbog toga i sastali danas sa direktorima škola u Novom. Direktor Herceg-Festa Stevan Koprivica iznio je prosvjetarima ideju manifestacije, koja godinama predstavlja jednu od najvećih turističkih i zabavnih atrakcija grada.
Dogovoreno je da direktori škola animiraju nastavnike i učitelje, koji će, zajedno sa profesionalnim animatorima koje je Herceg-Fest angažovao, osmišljavati nastup djece tokom organizacije povorke cvijeća, kao i za vrijeme drugih djelova programa Praznika.
Uz saglasnost da će masovnije učešće mališana izazvati veću pažnju i na najbolji način uljepšati čitav događaj, predstavnici škola su dali punu podršku projektu i najavili kooperativnost u angažovanju učitelja i vaspitača i organizacije radionica za najmlađe.
Organizatori Praznika mimoze planiraju da, pored osnovaca, u program uključe i predškolce, o čemu će se narednih dana dogovarati sa upravom vrtića.
Sastanku su prisustvovali predstavnici svih škola u Herceg-Novom – direktor OŠ „Orjenski bataljon“ Jarmila Radović, direktor OŠ „Ilija Kišić“ Đorđije Radović, direktor OŠ „Dašo Pavičić“ Nikola Stojanović, direktor OŠ „Milan Vuković“ Željko Bojović i direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ Momir Dragićević.

7 Komentari

 1. Pita li neko roditelje i decu da li se slažu sa ovim, ili je dovoljno da direktori pristanu i narede deci u svojim školama da rade ili budu tamo gde možda ne žele, da bi gradu učinili uslugu. Šta je grad učinio za decu , da li proverava ko sve radi u školama i da li su zaposleni sposobni da rade sa decom, e to je mnogo važnije jer deci ostaju traume zbog pojedinih nastavnika po školama, kao i slabo obrazovanje iz pojedinih predmeta , jer neki nastavnici ne umeju da predaju i prenose znanje. Nek grad malo razmisli da pomogne deci, a ne samo kako bi mogli decu da iskoriste u promotivne svrhe, nek promovišu grad preko dece tako što će siromašnoj deci obezbediti besplatno školovanje u punom smislu te reči,.
  0  0
 2. Da li bi za partiju bilo korisnije da ne zloupotrebljava đecu,kao što su nas nekad zamlaćivali pozivom na proslave 1.maja đe se pekao Vo na ražanj za nastavnike i slično,a pamtim dosta? Đeca treba da uče,misle svojom glavom i rade nešto kad oni odluče,a do tada ih treba pomagati.
  0  0
 3. S obzirom da je Peulic na slici ocigledno je da su za karnevlaske svecanosti angazovani njegovi, tj Maskare iz Novog. Novljani su i znaju rabotu.
  0  0
 4. Glavna svečanost praznika mimoze je u Baošiće a mi još nemamo mjesnu zajednicu,predsjednika a ni savjet.Godinu dana od izbora u Herceg Novom,nema lokalne uprave-žalosno.Što treba da nam neko sa strane organizuje praznik u naše mjesto,kao da smo nesposobni….Ko koči formiranje javna tajna..
  0  0
 5. Prepostavljam da su profesionalni animatori iz BG ili nekog drugog grada, drzave kao sto ih sve angazuje HF???
  Da nece opet krnevo iz PG doci poput proslogodisnjeg fijaska Ljupka Popovica koji je sada sef prave sluzbu HF- bruka?!?!
  Znate li da postoje desetine ljudi koji imaju u Novome koji znaju raditi ili cemo uvoziti “profesionalce” koji ne poznaju dusu grada?
  0  0

Ostavite komentar

*

code