U pripremi obnova i izgradnja novog kupališta kod Casa del Mare u...

U pripremi obnova i izgradnja novog kupališta kod Casa del Mare u Kamenarima

2423
1
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_mart_casa_del_mare_1JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo je hercegnovskom Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju zahtjev za izdavanje UT uslova za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog javnog kupališta u Kamenarima, ispred hotela Casa Del Mare. Lokalni Sekretarijat je početkom oktobra ovaj zahtjev proslijedio Ministarstvu održivog razvoja i turizma, budući da je riječ o lokaciji koja čini funkcionalnu cjelinu sa hotelom, koji kategorizacijom od 4 ili 5 zvjezdica spade u kategoriju  državnih objekata od javnog interesa.

Investitor i vlasnik grupacije Casa Del Mare, Nikola Milić, za Radio Jadran pojašnjava da je riječ o administrativnom dijelu projekta kojim planiraju da poboljšaju ponudu i uslove boravka za goste. Želja im je kako je kazao da rekonstruišu već postojeće kupalište u dužini od 100 m, kao i da izgrade, novo javno, takođe u dužini od 70 – 100 m:

Picerija i restoran

nikola-milic“Rekonstrukcijom je predviđeno uređenje terena, hortikulture, izgradnja privrednog objekta kafe restorana i ostalog pratećeg sadržaja, kao i rekonstrukcija postojećih ponti. Kad je riječ o izgradnji javnog kupališta, tu je idejnim rješenjem predviđen toalet, kabine za presvlačenje, na jednom dijelu biće dječije igralište i manji trg, odnosno mjesto sa kojeg bi se mogla posmatrati Boka. Vjerujem da će to ujedno biti lijepo mjesto za okupljanje mještana, budući da Kamenari nemaju neki “centar”, pojasnio je Milić.

Budući da još nije urađen glavni projekat i rekapitulacija troškova, Milić u ovom trenutku nije mogao precizirati visinu investicije, ali ona neće biti mala. On očekuje da će administrativna procedura biti okončana u što skorijem periodu, kako bi kupališta bila operativna do sljedeće sezone.

Sa druge strane, u menadžmentu ove kompanije imali su namjeru da nakon sezone krenu sa dogradnjom hotela, međutim, to je odloženo za sljedeću godinu navodi Milić:

“Čekamo usvajanje PUP-a, tako da je o rokovima nezahvalno govoriti. Jedno su naše želje, a drugo realne mogućnosti. Mi smo odustali od rekonstrukcije i nadogradnje hotela nakon ove sezone, jer smo kasnili i sa pribavljanjem dokumentacije i strah nas je bilo da to ne bismo završili do sljedeće sezone, ali ćemo završiti  svu neophodnu papirologiju”, naveo je Milić.

On je dodao da su proteklom sezonom generalno zadovoljni, jer su ostvarili povećanje prometa, odnosno iskorišćenost smještajnih kapaciteta bila je bolja za 5 – 10%. Ono što je sigurno jeste da će tokom zime, iz ove hotelske grupacije, raditi hotel Casa del mare Blanš u Bijeloj, u zavisnosti od tražnje otvaraće i Casa del Mare u Kamenarima. Casa del mare Anfora u Orahovcu biće renoviran tokom zime, a Casa del mare Pietra biće zatvoren tokom zime kako bi se neke početne greške u radu ovog butik hotela ispravile budući da mu je ovo bila prva sezona, zaključio je Milić.

1 komentar

 1. Čestitke direktoru hotela Casa del Mare! Očigledno je da je direktor prepoznao koje vrednosti privlače turiste da borave u nekom mestu. To su: savremen hotel, usluga na nivou i uređena okolina, kako bi turisti mogli bezbedno da se šetaju i borave u prirodi i uživaju u prirodnim lepotama bokokotorskog zaliva. To su uređene plaže, usluga na plažama, mogućnost prijatnog i bezbednog kretanja (šetnje-po mogućnosti staze za šetnju i sl.). Kamenari ne poseduju staze za kretanje pešaka, nema saobraćajne signalizacije (ni horizontalne ni vertikalne), što stvara uslove za nebezbedno kretanje pešaka. A broj vozila, (naročito u toku turističke sezone) je ogroman i svakim danom sve veći.
  Bilo bi veoma interesantno da se uredi (i delimično izgradi) staza za kretanje pešaka na delu između hotela Casa del Mare i hotela Park. Tako uređena staza bi mogla predstavljati TRIM stazu za turiste koji borave u ovim hotelima. Kada bi to bilo urađeno, zajedno sa uređenjem plaže, hoteli Casa del Mare i Park bi veoma dobili na “ceni” i predstavljali bi daleko veći interes za turiste.
  Zato bi trebalo predložiti dogovor direktora ovih hotela, predstavnika MZ Kamenari, MZ Bijela i opštine Herceg Novi i inicirati jedan ovakav “Projekat”.
  Pokušajte, videćete da će se višestruko isplatiti!
  1  1

Ostavite komentar

*

code