U prvom kvartalu 9% veći rast turista u Crnoj Gori

U prvom kvartalu 9% veći rast turista u Crnoj Gori

644
0
Podijeli

Prema zvaničnim statističkim podacima Monstata Crnu Goru je tokom marta posjetilo 28.343 turista, što predstavlja rast od  oko 17%. Ostvareno je 98.770 noćenja ili  12% više u odnosu na mart 2015. godine. images_slike_gradovi_bd_budva_to_1U prvom kvartalu ove godine u Crnoj Gori je boravilo 71.147 turista, oko 9 % više u odnosu na posmatrani period prethodne godine. Takođe, ostvaren je rast  broja noćenja. U prvom kvartalu  je ostavareno 269.206 noćenja, što predstavlja rast  od oko 12% u odnosu na 2015.godinu.

U prva tri mjeseca značajan rast broja noćenja bilježe turisti iz Srbije (oko 25 %), Velike Britanije (oko 21 %) i Rusije (oko 6 %).

Picerija i restoran

Zabilježeni rast broja turista i ostvarenih noćenja, prevashodno se bazira na dobrim rezultatima koje su ostvarile primorske opštine. Značajan promet zabilježen je zahvaljujući svim učesnicima u turističkom lancu koji su sa kvalitetnom ponudom, dobrom cjenovnom politikom i unaprijeđenom aviodostupnošću učinili Crnu Goru privlačnom destinacijom za turiste, saopšteno je iz NTO Crne Gore.

Prema najavama i potvrđenom bukingu u NTO očekuju da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i narednih mjeseci.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code