U San Marinu zlatni boćar Đuro Milanović, veliki lični i uspjeh „Vala“

U San Marinu zlatni boćar Đuro Milanović, veliki lični i uspjeh „Vala“

2
Podijeli

Na igrama malih zemalja u San Marinu član bućarskog kluba „Val“ Herceg Novi, Đuro Milanović osvojio je zlatnu medalju u paru i bronzu u pojedinačnom takmičenju.

Novim uspjehom „Val“ reprezentuje grad i bućanje u Herceg Novom i Milanovićevi rezulatati u San Marinu potvrđuju kontinuitet bućanja, poručeno je sa pressa.

Picerija i restoran

Za Milanovića je, kako je kazao učešće u San Marinu sasvim novo iskustvo:

“Zadovoljan sam nastupom. Mislim da sam dobru igru pružio, može bolje. Ovo je zlato u dispciplini par i bronzana medalja u klasičnoj disciplini jedan na jedan. To je kao kruna rada za svo ovo vrijeme koliko se bavim bućanjem“ – istakao je Milanović.

Član bućarskog kluba „Val“, Zoran Vučetić, dodao je da su ponosni na Milanovića, te da će im njegov uspjeh dati motiva da više rade i afirmišu bućanje.

Član bućarskog kluba „Val“, Darko Šerović naglasio je da je cilj plasman u drugo kolo lige Evrope.

“Naš jedini cilj u narednom peridu je da se potrudimo da protiv Tivćana dobijemo bolju poziciju kada bude play off, da se potrudimo da više treniramo, te da na predstojećem Kupu šampiona pokažemo što bolju igru“.

Predsjednik bućarskog kluba „Val“, Čedo Odalović smatra da je uspjeh Milanovića pokazao usrtvari koliko njihovi igrači vrijede.

Klub  „Val“ postoji već 38 godina i njegov osnivač, Nikša Gojković podsjetio je na početak rada na Škveru:

– Na žalost, mi smo protjerani, zahvaljujući tadašnjem rukovodstvu  opštine na čelu sa predsjednikom Dejanom Mandićem, koji je učinio sve da se eliminišemo sa Škvera. Grobar boćanja u Herceg Novom je upravo Dejan Mandić. Na Škver je, poslije sankcija, dolazio predsjednik svjetske bućarske organizacije impresioniran lokacijom za bućanje, koju nigdje prije nije video – ispričao je Gojković i dodao da te godine kada su protjerani nije im dozvoljeno ni da završe prvenstvo.

Ipak, zahvaljujući razumjevanju bućarskih klubova Meljine i Bijela, „Val“ je opstao. Sagradili su nove terene, po svim standardima.

Preostaje i da nova lokalna uprava primi i čestita novskim bućarima, jer kada su bili državni prvaci i osvajači Kupa nije ih primio predsjednik opštine, već  sekretar za društvene djelatnosti, Vladimir Dželetović. Predstoje im takmičenja u ligi Evrope, u Rijeci i turniri na Pelješcu, u Beogradu, Kranju kao i play off za prvaka Crne Gore.

2 Komentari

  1. Prisustvo bucara na Skveru doprinosilo je sarmu tog prostora !
    Da li je sadasnja slika ljepsa ?!
    Njihovo protjerivanje je samo jedan u nizu ” bisera ” nasih politicara !

Ostavite komentar

*

code