U septembru manja potrošnja struje, prosječan račun 29 eura

U septembru manja potrošnja struje, prosječan račun 29 eura

0
Podijeli

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 28,74 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Domaćinstva su u septembru potrošila 87.426.128 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 29,6 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 0,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2016. godine

Picerija i restoran

Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,89 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 36,65 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,65 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 0,94 odsto kupaca.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 183.587 kupaca.

Od 1. novembra kreće peti ciklus akcije PODIJELI TERET. Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije. Uslov je da su plaćena tri poslednja računa, a učešćem u ovoj akciji domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća i uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate, dok je ugovor na snazi, navodi se na kraju saopštenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code