U SEZONI 500 SPASILACA NA PLAŽAMA

U SEZONI 500 SPASILACA NA PLAŽAMA

84
0
Podijeli

Dok tek stidljivo po koji kupač ulazi u more sa temperaturom od 18 stepeni, Crveni krst Crne Gore je poteklog vikenda, kroz programsku djelatnost Spasilaštvo na vodi, počeo sa obukom novih spasilaca na vodi.

Za ovu godinu su planirane četiri obuke, a dodatne će biti organizovane u skladu sa potrebama.
Kako je povećan broj izgrađenih i uređenih kupališta na 377, procjenjuje se da će tokom sezone biti potrebno angažovanje preko 500 spasilaca. Do sada je 255 njih ovjerilo licencu, a ostali imaju priliku to da urade na preostalih 6 ovjera.
S obzirom da su potrebe turističke sezone za spasiocima povećane, iz Crvenog krsta Crne Gore pozivaju sve zainteresovane da se prijave i iskoriste priliku da obezbijede sebi poslovni angažman tokom ljetnjih mjeseci.
Još početkom marta na bazenima u Budvi održane su i prve provjere – ovjere licenci za postojeće spasioce na vodi. Na obaveznim godišnjim provjerama znanja i sposobnosti, intruktori spasilaštva na vodi nastoje da već svršenim spasiocima pomognu u obnavljanju znanja spasavanja, pružanja prve pomoći i kardio-pulmunalne reanimacije. Zaključno sa aprilom realizovano je šest ovjera na bazenima u Budvi, dok su 1. maja počeli kursevi za obuku novih spasilaca na vodi.
U nastavnom centru za obuku spasilaca na vodi, u Sutomoru, sprovode se evropski i svjetski standardi. Aktivnosti na obuci spasilaca na vodi, Crveni krst Crne Gore sprovodi u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Vlade Crne Gore i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code