U školi na Toploj akcija prevencije posturalnih deformiteta kod učenika

U školi na Toploj akcija prevencije posturalnih deformiteta kod učenika

1434
5
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_maj_ispravi_se_i_vjezbaj_hn_2Projekat “Ispravi se i vježbaj – Herceg Novi”, u organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore, biće realizovan u OŠ “Dašo Pavičić” na Toploj, 2, 3. i 4. novembra. Projekat je namjenjen djeci uzrasta od 8 do 11 godina, odnosno za učenike III i IV razreda.

Cilj projekta “Ispravi se i vježbaj – Herceg Novi” je prevencija posturalnih deformiteta kod djece uzrasta od 8 do 11 godina, kao i pružanje neophodne fizioterapeutske pomoći, kako bi se smanjila zastupljenost ovih deformiteta kod djece, jer su u tom uzrastu najefikasnije prevencija i terapija.

Picerija i restoran

Fizioterapeuti su kvalifikovani da donesu nezavisnu procjenu o pružanju usluga za koje su edukovani, odnosno za koje posjeduju određena znanja i vještine i za čije se izvršavanje smatraju sposobnim. Jedino fakultetski obrazovani fizioterapeuti primjenjuju svoja znanja i vještine u prevenciji i liječenju posturalnih deformiteta, napominju iz Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.

Realizaciju projekta “Ispravi se i vježbaj – Herceg Novi” je podržala Opština Herceg Novi.

5 Komentari

 1. Možda će stvarno škola da se vrati starim vrijednostima i da želi dobro đeci,jer ona su sva dobra i nedužna,a ne znaju,pa u školu idu.
  0  0
 2. Nije uzrok samo “teška školska torba”. Ona dodatno doprinosi poremećaju ali nije i jedini uzrok. Posledice se moraju liječiti kad je do njih već došlo. Uzroci se istrovremeno otklanjaju. Jedan od njih je i usklađenost fizičkih aktivnosti i unosa hrane! Bravo fizioterapeuti!!
  0  0
 3. O cemu vi pricate,sta je ljudi sa vama?Lijecite posljedicu,a sta je sa uzrokom?Obratite paznju na tezinu dackih torbi.Ne jaka i ne razvijena djecja ledja nose prevelik teret i niko nista ne preduzima.Gdje su tu evropski standardi i moderno skolovanje????
  0  0

Ostavite komentar

*

code