U SREDIŠTU KOMPLEKSA LAZARET U MELJINAMA, VRIJEDNOG 80 MILIONA EURA, BIĆE HOTEL...

U SREDIŠTU KOMPLEKSA LAZARET U MELJINAMA, VRIJEDNOG 80 MILIONA EURA, BIĆE HOTEL SA PET ZVJEZDICA

197
0
Podijeli

Predstavnici kompanije “Imperio Holding Limited” i projektnog biroa, čije rješenje je bilo najbolje na konkursu Ministarstva turizma i održivog razvoja, upoznali su opštinsko rukovodstvo sa projektom izgradnje kompleksa Lazaret u Meljinama.

U njegovom središtu biće hotel sa pet zvjezdica.
Ovaj projekat, na istorijski i lokacijski značajnom prostoru, biće praćen sa velikom pažnjom, jer je lokalnoj upravi stalo da se planirana dinamika rada ispoštuje, kazao je sekretar za urbanizam, Mladen Kadić. Izvršni direktor komapnije “Imperio Holding Limited” Genadi Borisov istakao je spremnost da kompleks bude završen do ljeta 2017. godine. Za to su veoma važni dobri odnosi sa lokalnom upravom i svim javnim preduzećima, kao i učešće u društvenom i kulturnom životu grada. Zato planiraju da budu organizatori i sponzori nekoliko manifestacija.
Vrijednost kompletne investicije biće 75-80 miliona eura. Do sada je, pored kupovine zemljišta, rađeno na prvoj etapi – rekonstrukciji obale pored istorijskog zdanja. U novembru treba da počne rekonstrukcija Lazareta, izgradnja marine i Jahting kluba.
Kompleks Lazaret obuhvata površinu od 74 hiljade kvadratnih metara. Rekonstrukcijom će centralni objekat Lazaret postati hotel sa pet zvjezdica, površine oko 6.000 kvadratnih metara, što uključuje i unutrašnje dvorište, natkriveno pokretnim staklenim krovovima i katedralu Sv. Roka, koja će biti rekonstruisana. Hotel će imati 29 luksuzno opremljenih soba i prateće sadržaje – restorane nacionalne i i međunarodne kuhinje, butike, konferencijsku salu. Spa centar sa svim modernim sadržajima biće u zasebnom objektu. Imaće bazen sa pokretnim krovom i otvoreni bazen sa morskom vodom. Ideja je da hotel radi 365 dana u godini, jer moći će da primi oko 450 gostiju, a predviđeno je otvaranje između 100 i 120 radnih mjesta.
Projekat obuhvata izgradnju marine od lokalnog značaja sa oko 230-250 vezova, u kojoj će postojati i mjesta namijenjena lokalnim ribarskim čamcima i turističkim brodovima. Zapošljavaće od 25 do 30 ljudi.
U okviru kompleksa će biti izgrađen Jahting klub. Planom je obuhvaćena plaža Lazaret, koja će biti proširena nasipanjem i biće izrađene podvodne konstrukcije koje će spriječavati odnošenje materijala. Javno preduzeće Morsko dobro pripremilo je plan koncesija koji obuhvata i ovu lokaciju i uputilo ga Vladi Crne Gore, čulo se na današnjoj prezentaciji.
Predviđeno je spajanje Šetališta Pet Danica sa obalnom stazom Lungo Mare, čime će se dobiti šetališni dio otvoren za sve građane. Ulica Braće Pedišića, koja dijeli hotel i depadans ostaće prema projektu otvorena pješačko-kolska saobraćajnica, a investitor planira, uz odobrenje Opštine, radove na uređenju ulice.
Predviđena je rekonstrukcija i sanacija riječnog korita Nemile i mosta u Meljinama. Između ulice Braće Pedišića i potoka Nemila gradiće se depandans hotela sa podzemnim garažama, noćnim klubom, nizom luksuznih restorana i kafea, kazinom i ostalim pratećim sadržajima u prizemlju, a spratovi će biti rezervisani za luksuzne apartmane. U fasadi će dominirati kamen, što se naslanja na arhitekturu Lazareta i predstavlja dobar spoj tradicionalnog i modernog.
Plan je i da se na mjestu igrališta u Meljinama postavi novo, tematsko igralište, koje će biti ograđeno i bezbjedno.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code