U SREDNJU ŠKOLU MOŽE I BEZ IZVODA IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH

U SREDNJU ŠKOLU MOŽE I BEZ IZVODA IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH

97
0
Podijeli

Sjutra počinje upis u srednje škole i trajaće do 19.juna. Izvod iz matične knjige rođenih nije potreban učenicima za upis u srednju školu, a sve neophodne podatke Ministarstvo prosvjete dobijaće od Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su saoopštili iz MUP-a, dva Ministarstva žele da budućim srednjoškolcima na ovaj način olakšaju upis u školu i da budu pravi servis svim crnogorskim građanima.
Izvod iz matične knjige rođenih ili Uvjerenje o državljanstvu nijesu potrebni maturantima zbog toga što je biometrijska lična karta dokaz o državljanstvu i po zakonu oni moraju da je imaju.
– Uz drugu neophodnu dokumentaciju koju fakulteti traže za upis, dovoljno je dostaviti ovjerenu kopiju biometrijske lične karte, kaže se u saopštenju MUP-a.
Oni su građane podsjetili da određena dokumenta mogu naručiti preko sajta www.dokumenta.me, odnosno proslijediti obrazac zahtjeva za izdavanje izvoda iz registra rođenih, uvjerenja iz registra crnogorskih državljana i uvjerenja iz registra prebivališta.
Zhtjev se može podnijeti za sebe ili svoju maloljetnu djecu. Isporuka traženih isprava, kako se pojašnjava, vrši se za Podgoricu po sistemu danas za sjutra, a za ostale gradove u roku do četiri radna dana, uz potpis podnosioca zahtjeva i stavljanja na uvid identifikacionog dokumenta prilikom preuzimanja.

Picerija i restoran

– Građanin može na sajtu www.biraci.me provjeriti da li je upisan u birački spisak, koja mu je adresa i podnijeti zahtjev za promjenu adrese prebivališta, podsjetili su iz MUP-a.

Ukoliko građanin želi da promijeni adresu u okviru iste opštine, to može uraditi i preko portala www.biraci.me. Procedura je jednostavna, a mora da plati 2,5 eura kurirskoj službi za dostavu dokumenta o promjeni adrese.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code