U srijedu tretiranje komaraca, u četvrtak deratizacija javnih površina

U srijedu tretiranje komaraca, u četvrtak deratizacija javnih površina

1216
1
Podijeli

komaracIz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju obavještavaju građane da će se na teritoriji opštine Herceg Novi u srijedu, 25. maja, izvršiti larvicidno tretiranje komaraca, a u četvrtak, 26. maja, deratizaciju javnih površina.
Mole vlasnike kućnih ljubimaca da u ovom periodu povedu računa o bezbijednosti svojih ljubimaca, shodno Odluci o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima.
Larvicidno tretiranje komaraca se sprovodi na područjima kao što su bare, kanali, otvoreni vodotoci, gradska groblja i septičke jame. Kao larvicidno sredstvo koristi se biološki larvicid, koji je toksičan samo za ciljane štetočine i nije opasan po ljude, sisare, ptice i pčele.
Deratizacija se na teritoriji opštine sprovodi dva puta godišnje, u maju i oktobru. Obuhvata sva kontejnerska mjesta na području opštine, kanalizacione šahtove, javne zelene površine oko stambenih objekata, kao i naselja: Njivice, Sutorina, Drenovik, Servisna zona Igalo, Gomila, Sušćepan, Čela, Podi, Zelenika, Kuti, Bijela do Bjelske Vale.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code