U stanu u Baošićima pronađene tri puške

U stanu u Baošićima pronađene tri puške

7
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas pretresom stana i drugih prostorija N.L. (71) iz Herceg Novog pronašli i oduzeli tri puške u ilegalnom posjedu. Protiv ovog lica uslijediće podnošenje krivične prijave.

images_slike_gradovi_hn_objekti_centar_bezbjednosti_hnHercegnovska policija je preduzimajući intenzivne mjere i radnje na suzbijanju nelegalnog držanja i nošenja oružja i municije, uz prethodnu saglasnost u Osnovnom državnom tužilaštvu i naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, pretresla stan i druge prostorije koje koristi N.L. u naselju Baošići.

Picerija i restoran

Pretresom su pronađene dvije puške „M–48“, tzv. bokerice, za koje N.L. ne posjeduje oružne listove, kao i jedna lovačka puška za koju je istekao rok važenja oružnog lista.

Oružje je oduzeto i biće upućeno na vještačenje u Forenzički centar. Službenici CB Herceg Novi će, shodno izjašnjenju tužioca, podnijeti krivičnu prijavu protiv N.L. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

7 Komentari

  1. Ovo je hit Vijest,istekao je lovcu oruzani list I osudusmo ga sto ima u posjedu eksplozivne naprave,forenzicari kada otkriju da je mozda neka a upucao divlju svinju ili pucallpa iz nje kad je unimaginable dobio,ovaj mladic od 71 god. Je nadrljao.Bravo NASA milicijo mi sada mirno spavamo,dokazaste nam Vasu efikasnost

  2. Do Marta 2017 je otvorena legalizacija oruzja bez porijekla, tako da ce ovaj “penzioner” koji nije mogao od penzije da plati produzenje oruzanog lista za oruzje kom je istekao rok vazenja oruzanog lista imati priliku da se izvuce od krivicne prijave ako kaze da je sakupljao novac za legalizaciju ovog oruzja za koje nije imao oruzane listove. Inace u Crnoj Gori je postao “trend” u policijskim poslovima da pretresaju kuce trazeci oruzje kom je istekao oruzani list. Nekada je dolazila pismena opomena za onog ko bi “zaboravio” da produzi registraciju oruzja, a sada se odmah oduzima i kuce se pretresaju. Vodeci se ovom praksom Crnogorske Policije, za ocekivati je da ce u skorije vrijeme dolaziti da oduzimaju vozila i pretresaju kuce kad se zaboravi registrovati automobil ili barka.

  3. Molimo novinara da se precizno izrazava kad je u pitanju naoruzanje. Puska M-48 je puska koja je nekad bila u naoruzanju vojske SFRJ i tipa karabin a lovacka puska je vjerovatno tzv. bokerica.

Ostavite komentar

*

code