U subotu 4. kolo Lazure sky mini trail lige

U subotu 4. kolo Lazure sky mini trail lige

4
Podijeli

LAZURE novska sky MINI trail liga, nakon mjesec pauze, biće nastavljena u subotu, 13. januara, IV kolom – Radoštačko Sedlo NIGHT Mini Vertical po uzoru na jednu od najpopularnijih trka ovoga tipa na svijetu. Organizatori su i ovog puta  Orjen Outdoor i AK Niskogorci uz podršku LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena i prijatelja trke Suplement store Montenegro koji su opet za najbolje spremili male poklone.

Trka Radoštačko Sedlo NIGHT Mini Vertical je novi format ove sezone tj. noćni MINI verikal. Trka će se održati u subotu 13.01. u 19:00 časova a prijavljivanje traje do 17:30 h kod Lovačke kućice na Žljebskoj lastvi (ispod azila za pse). Staza je duga 1,2 km / 350 m D+ (metara ukupnog uspona).

Picerija i restoran

“Start je na Žljebskoj lastvi kod vode i odmah kreće okomito markiranom stazom ka Radištračkom sedlu. Nakon 300 metara dužine staze nailazi se na asfaltni put na kome treba obratiti pažnju na vozila. Put se samo nakratko prelazi i ulazi opet u markiranu planinarsku stazu do cilja na Radoštačkom sedlu. Staza će biti označena fluorescentnim markacijama i zastavicama, a u prvom dijelu će biti i svijeće u staklenim teglama koje će davati takođe poseban ugođaj na stazi. Na cilju je obezbijeđena okrepa – voda, banana i čokoladica. Povratak je istom stazom a nakon trke planiramo da nastavimo druženje u Lovačkoj kući uz kuvano vino koje pripremamo za sve takmičare, uz veliku zahvalnost LU “ORJEN” koji su nam ustupili kućicu”, poručili su organizatori.

OBAVEZNA OPREMA: ČEONA LAMPA I ASTRO FOLIJA

Za sve koji dolaze sa strane upute za dolazak do starta nalaze se na linku.

OBAVEZNE PRIJAVE

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja: svaka trka nosi sljedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com  /// www.facebook.com/OrjenOut door

“Nadamo se da će ova trka biti pravi spektakl jer planiramo da start , pored već tradicionalnog lupanja u zvono, označimo i vatrometom koji će biti ispaljen sa Radoštačkog sedla. Ujedno vatromet sa istog mjesta označiće i dolazak prvoplasiranog takmičara na cilj. Radoštačko sedlo je lokacija vidljiva sa više pozicija iz Igala, Škvera, Belaviste, Meljina, Zelenike….. Tako da će biti prava atrakcija i za sve novljane kao i goste našeg grada. Ono što će ovu trku učiniti specijalnom i za fotografe je lanac čeonih lampi koje će se protezati stazom, i pružati jedinstvenu priliku za fenomenalne fotografije.”, poručuju organizatori.

4 Komentari

 1. Користим ћирилицу. И свој језик. А енглески користим ван своје земље, Мр.паметни.

  • Не такмиче се Енглези, али енглеска је абецеда коју користите на тастатури. Иф ју ноу вод ај мин.

   3
   2
  • Ne gospodjo, takmiče se vaše komšije, novski tratlonci, kotorski tratlonci, trkači iz Novog, Kotora, Bara, Pljevalja, Trebinja, Nikšića, Budve, Rusije… A organizuje je Saša Kulinović, čovjek koji je uradio mnogo da pokrene trčanje i trail trčanje u Herceg Novom i o ovome zna cijela Crna Gora.!! 🙂

Ostavite komentar

*

code