U subotu dezinfekcija kontejnera za smeće od Igala do Novog

U subotu dezinfekcija kontejnera za smeće od Igala do Novog

19
Podijeli

DOO “Čistoća” Herceg Novi će sjutra u ranim jutarnjim časovima obavljati dezinfekciju posuda za odlaganje otpada – kontejnera.

– Aktivnosti će se sprovoditi prema Planu pranja kontejnera za područje opštine Herceg Novi, na relaciji od Igala do Herceg Novog uz primjenu dezinfekcionih sredstava specijalnim vozilom za tu namjenu- saopštavajuiz ovog preduzeća.

Picerija i restoran

Vozilo za pranje i dezinfekciju kontejnera je, za ovu namjenu, iznajmljeno od DOO “Komunalno” Budva. Pored pranja kontejnera, obavljaće se i dezinfekcija prostora za smještaj kontejnera posipanjem krečom.

– Akcija čišćenja i pranja kontejnera i kontejnerskih mjesta sprovodi se u okviru aktivnosti za pripremu turističke sezone, radi poboljšanja usluga korisnicima. S obzirom na povećanu količinu otpada tokom turističke sezone, povećana je frekventnost pražnjenja i odvoza otpada za 28% u odnosu na isti period prethodne godine. Sprovode se aktivnosti kojima se spriječava širenje neugodnih mirisa usljed odlaganja otpada, što omogućava veći stepen higijene grada u cjelini – ističu u “Čistoći”.

Apeluju na građane i privredne subjekte da poštuju način i vrijeme odlaganja otpada u skladu sa Odlukom o održavanju čistoće, kojom je propisano da se otpad u periodu od 1.juna do 30.septembra iznosi od 21 h do 6 h.

19 Komentari

 1. Kako će izvršiti dezinfekciju, moraju ih valjda prvo isprazniti, a oni prelivaju već duže vremena. Može li mi to ko objasniti.
  Ko je ta direktorka, pođe li kada rivijerom.Traži neki drugi poso

 2. Nije mi jasno zašto se o ovome piše.To je vijest? Da je sreće to bi bio redovan posao Čistoće.i da redovno pere prostor pored kontejnera odnosno da poprave kamione koji ispuštaju tečnost a ne da posipaju kreč.Kao u srednjem vijeku.A o recikliranju da ne pričamo.A dobili su pare prije poprilično godina, kupljeni neki kontejneri i tu je sve završeno.

  6
  3
 3. Kako bi bilo da građani malo povedu računa o načinu sortiranja i odlaganja vlastitog otpada. Npr. da pravilno ‘ispresuju’ prazne ambalaže da se dobije na prostoru ili da odvoje ostatke hrane u zasebne kese iz kojih neće curiti sadržaj i stvarati nesnosan smrad po ulici. Ili, da se vodi računa o tome šta se baca u obližnji kontejner a šta se vozi na otpad. Ne možemo očekivati da neko drugi obavio sve umjesto nas, kad smo i mi dio tog lanca. Malo truda od svakog pojedinca je neophodno za bi se stvari pokrenule u pravom smjeru..

  14
  1
 4. Citat ,,za pripremu turisticke sezone,,.Evo citam po treci put i ne mogu da vjerujem, danas je 7.7.-sedmi juli- a oni vrse pripreme za turisticku sezonu.Za nepovjerovati je lezernost nasih komunalnih sluzbi kao i citavog ovog nesretnog grada koji ovo trpe.

  13
  6
 5. A ko ce pokupiti smece uz put Meljiine Dugunja?
  To se iz dana u dan prosipa i ispada sa vaseg kamiona koji vozi na toj relaciji.
  Sramota! Turisti dolaze i gledaju prirodnu ljepotu koja ispada sa narandzastog kamiona koji juri kao da je na trke!

  13
  9
 6. N aterenu je tihi štrajk ,kante su stalno pune.Kao da smo iz srednjeg vijeka,pa sada dezinfikuju kante,to je nekada bilo svakodnevno.Iz Budve vam stiglo vozilo??????Jeste li vi normalni? Ima liišta u gradu da normalno funkcioniše ?

  16
  6
  • Od bolesnih ljudi dolaze samo bolesni komentari! Nit su kontejneri puni niti je opstina ikad investirala u kamion za pranje kontejnera nego se vazda uzimalo od Budvana! Tebi ocigledno smeta sto si ziv!

   11
   8
 7. U nastavku je citat sa konferencije za štampu Milovana Baždara:
  “Na 26 ugovora sa hotelima i sezonskim firmama, sa kojima smo imali ugovore, a ove godine smo potpisali nove, 27,5 hiljada je veća fakturna realizacija u ovoj nego za iste te firme u prošloj godini – tvrdi on.
  Unutrašnja revizija će pokazati na kojim sve ugovorima je bila selektivna primjena cjenovnika, tvrdi sa oprezom Baždar na osnovu samo jednog dijela revidovanih ugovora, jer niko nema pravo da improvizuje i utvrđuje cijene po subjektivno pristupu u dogovoru sa korisnicima.”
  TREBA POD HITNO ISPITATI ODGOVORNOST SVIH KOJI SU UČESTOVALI U POTPISIVANJU UGOVORA KAO I U DRUGIM
  MAHINACIJAMA.
  ONI SADA MINIRAJU RAD DIREKTORICE …
  SRAMOTA ….

  15
  2
 8. svaka cast za diretoricu cistocu i puna podrska samo iz jednog razloga bila bi velika nepravda da samo ona bude smijenjena a toliko drugih nesposobnih rukovodilaca i sitnih sefova pogotovo iz novske liste koja trazi njenu smjenu , niti imaju skole a jos manje znanja !!

  26
  5

Ostavite komentar

*

code