U subotu slave Gradska muzika i Udruženje likovnih umjetnika Herceg Novog

U subotu slave Gradska muzika i Udruženje likovnih umjetnika Herceg Novog

0
Podijeli

Dan Opštine Herceg Novi, 28. oktobar ujedno je i Dan Gradske muzike, pa će tim povodom najprije u 10 časova  ovaj limeni anasmbl, uz pratnju mažoretki, pokloniti gradu defile. Krenuće od Trge Nikole Đurkovića do Parka Boka, odnosno Dvorane Park, kazala je za Radio Jadran kapelnica, Valentina Kulinović.

– U 19 časova, u prostorijama Gradske muzike na Karači upriličićemo i interesantan program koji smo pripremili u saradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika Herceg Novi. Udruženje je realizovalo projekat pod nazivom “Djeca djeci”, koji je podržala Opština Herceg Novi. Projekat čine likovne, kao i radionice izrade skulptura i crtanja stripa, koje su organizovane u prostorijama Omladinskog kulturnog centra – navodi Kulinović.

Picerija i restoran

Polaznici radionice realizovane od 2. do 26. oktobra su učenici osnovnih škola sa teritorije Herceg Novog, uzrasta od 7 do 14 godina. Osim tema koje su bile vezane za grad  i proslavu Dana Opštine, djeca su imala mogućnost da rade i  na slobodnu temu koristeći različite tehnike, poput ugljena, dripinga, te tehnike koje se koriste za preradu i obradu gline.

Izložba kao kruna tog projekta, biće upriličena u prostorijama Gradske muzike upravo u subotu 28. oktobra, na Dan Opštine i Dan Gradske muzike Herceg Novi.

U okviru muzičkog programa Gradska muzika izvešće premijerno Bramsovu kompoziciju Mađarska igra br. 5, koja je ujedno i muzički poklon najmlađih članova Gradske muzike djeci polaznicima radionice.
– Pojedini, najmlađi članovi Gradske muzike bili su polaznici ove radionice  a  u projektu Udruženja učestvuje veliki broj djece, što uliva nadu u svjetliju budućnost, kako nas kao organizacija iz oblasti umjetnosti, tako i našeg grada – kazala je ponosno Kulinović.

Nakon programa i otvaranja izložbe radova projekta “Djeca djeci”, biće upriličeno i koktel druženje za učesnike programa i članove Gradske muzike, ali i za sve drage prijatelje i posjetioce novskog limenog ansambla.

Gradska muzika Herecg Novi je udruženje sa najdužom tradicijom na ovim prostorima. U septembru prošle godine  trodnevnom manifestacijom, proslavljen je jubilarni 130. rođendan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code