U susret Danu Crvenog krsta: Pomoć stiže za 150 novskih porodica

U susret Danu Crvenog krsta: Pomoć stiže za 150 novskih porodica

0
Podijeli

Opštinska organizacija Crvenog krsta organizovaće sjutra, povodom Dana Crvenog krsta, odnosno 142 godine postojanja ove organizacije i Nedjelje crvenog krsta (od 29.11 do 1.12.), više aktivnosti.

– Pripremamo  predavanje o nastanku Crvenog krsta, položajnu, znacima i obeležijima, principima, programskim aktivnsotima i slično, što se prenosi sa generacije na generaciju preko naših mladih volontera. Dijelićemo  pomoć za socijalno ugrožene porodice naše opštine. Obilježićemo i 1. decembar – Svjetski dan brobe protiv HIV-a, a volonteri će održati predavanja po školama, kao i u zgradi Crvenog krsta. Uslijediće  3. decembar, Dan osoba sa invaliditetom i 5. decembar, Dan volontera, koje ćemo takođe obilježiti – najavljuije koordinatorka novske organizacije, Mira Krsmanović.

Picerija i restoran

Zahvaljujući volonterima Crveni krst organizuje i realizuje većinu programskih aktivnosti. Novski srednjoškolci uvijek su motivisani da daju humani doprinos pri realizaciji ovakvih akcija.

Pomoć za oko 150 socijalno ugroženih porodica djeliće se na osnovu spiskova Centra za socijalni rad Opštine Herceg Novi i Opštinskog odbora Crvenog krsta. Dijeliće se najosnovnije životne namirnice i sredstva za higijenu, a za  porodice u kojima ima djece, biće  i slatkiša.

U planu je održavanje i sjednice Upravnog odbora, na kojoj će biti sumirani rezultati u ovoj godini.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code