U susret Danu Evrope: Otvoren nagradni konkurs za osnovce i srednjoškolce

U susret Danu Evrope: Otvoren nagradni konkurs za osnovce i srednjoškolce

0
Podijeli

Ministarstvo evropskih poslova raspisalo je konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Dana Evrope. Konkurs se realizuje u okviru projekta “EU4ME” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP, u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova i dio je aktivnosti predviđenih Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, iskažu interesovanje, stav o Evropskoj uniji, vrijednostima koje ta zajednica baštini, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU. Učenici mogu da izaberu način na koji žele da se izraze, kroz likovni, vajarski i literarni rad, pjesmu, kompoziciju, video, fotografiju ili neku sličnu umjetničku formu.

Picerija i restoran

Konkurs je otvoren do 27. aprila. O nagradama će odlučivati stručni žiri, a proglašenje pobjednika i uručenje nagrada biće u okviru programa obilježavanja Dana Evrope.

Radovi se mogu dostaviti do 27. aprila, sa naznakom: Za konkurs Ministarstva evropskih poslova povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail konkursimep@gmail.com ili na adresu: Ministarstvo evropskih poslova,
Bulevar Revolucije br. 15, 81 000 Podgorica.

Uz rad je neophodno dostaviti osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto).

Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs, kontakti su: svetlana.pesic@mep.gov.me i bojana.mucalica@mep.gov.me ; tel: + 382 69 212 071 i + 382 68 625 827

Najbolji radovi, kao i imena autora/autorki će biti objavljeni na www.eu.me.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code