U susret Danu opštine Herceg Novi još dosta događaja, u subotu svečana...

U susret Danu opštine Herceg Novi još dosta događaja, u subotu svečana sjednica Skupštine

5
Podijeli

Programi povodom obilježavanja 73. godine oslobođenja Herceg Novog od fašističkog okupatora ulaze u završnicu. Za sjutra veče zakazan je koncert Boka benda koji će nastupiti kao predgrupa Aleksandri Radović, u 20 h, u parku Boka.

Centralni događaji su 28. oktobra, na Dan grada. Već u 9 h,  predstavnici SO, Vojske Crne Gore, parlamentarnih stranaka i predstavnika boračkih udruženja NOR-a i antifašista, položiće vijence na tri spomen obilježja: kod Sat kule, zatim spomenik strijeljanim rodoljubima 1914-1918. kod manastira Savina kao i kod spomen kosturnice palim borcima NOR-a 1941-1945 na Savini.

Picerija i restoran

Od 10 h sa glavnog gradskog Trga uslijediće  defile Gradske muzike do Dvorane Park, gdje je za 11 h zakazana svečana sjednica Skupštine.

Prema riječima predsjednika SO, dr Miloša Bigovića, program će se odvijati po tradiciji, uz prisustvo predsjednika države Filipa Vujanovića i ostalih zvanica:

“Prisutnima, uz predsjednika SO, koji vodi sjednicu, obratiće se i predsjednik Opštine, Stevan Katić. Uz njega, čućemo  i dobitnika ovogodišnje Oktobarske nagrade, Nikolu Nina Deretića, kome će nagradu  uručiti predsjednik Opštine. Nakon toga uslijediće kulturno zabavni program i koktel za zvanice”, kazao je Bigović.

Prema njegovim riječima i ove godine očekuju veliki  broj gostiju iz svih crnogorskih gradova, ali i raznih životnih sfera i zanimanja, iako je dio pozvanih, zbog unaprijed preuzetih obaveza, poslao čestitke uz izvinjenje da neće biti u mogućnosti da prisustvuju sjednici:

“Očekujemo sve, od predsjednika države, predstavnika političkih stranaka, do predstavnika vjerskih zajednica, kulturnih institucija, ustanova, sportskih klubova, privrednika, predstavnike državnih organa, zatim predsjednike opština i skupština susjednih gradova, predstavnike gradova pobratima, ukratko, sve koji su pozvani”, kazao je Bigović.

Nakon završetka sjednice, biće upriličen svečani ručak u hotelu Palmon Bay.

Dаn opštine Herceg Novi se proslаvljа u znаk sjećаnjа nа 28. oktobаr 1944. godine kаdа je grаd oslobođen od fаšistа. U toku narodnooslobodilačkog rata, život je izgubilo 586 stanovnika Herceg-Novog. Imena 350 palih boraca i 236 žrtava fašističkog terora, ovjekovječena su na Memorijalnom kompleksu palim borcima i žrtvama fašizma podignutim u Savinskoj dubravi.

5 Komentari

 1. dje su konkursi za opstinska preduzeca svaki vam je direktor u vd stanje a ni jedan nebi prosao konkurs jer ne ispunjava uslove……… katicu katicu rekao si da ce biti u sepjtembru docekali smo novembar konkursi katicu konkursi pa kom opanci kom obojci

  4
  1
 2. Boka bend sam slusala ljetos na Belavisti… odlični su, mislim da ste mogli slobodno njih angažovati za cijelo veče, niko drugi nije bio potreban. Mozda je i kombinacija izvođača iz HNovog, klapa na pr . i ovog benda … bila odlicna. Dovoljna. I za svakog po nešto.

  5
  2
 3. Herceg festu cestitke za kulturni program, odabir predstava, komplimenti i za odabir izvodjaca za besplatan koncert, posluzice i lijepo vrijeme tako da ce i Novljani i svi gosti sigurno uzivati! Vazno je da se ne ide nazad, pa i u ovim nazovi ceremonijalnim aktivnostima.

  15
  1

Ostavite komentar

*

code