U susret ljetnjem prvenstvu u plivanju „Montenegro open 2016“

U susret ljetnjem prvenstvu u plivanju „Montenegro open 2016“

1060
0
Podijeli

images_slike_sport_plivanje_bazenOtvoreno ljetnje prvenstvo Crne Gore u plivanju “Montenegro open 2016” biće održano 2. i 3. jula na bazenima Sportskog centra Morača u Podgorici, sa više od 350 takmičara iz 15 država.
Predsjednik stručnog savjeta za plivanje u Vaterpolo i plivačkom savezu, Mladen Klikovac, kazao je da će u Podgorici nastupiti kvalitetni plivači uprkos velikom mitingu i Evropskom prvenstvu u Budimpešti.
– Što se tiče prvenstva Crne Gore, povećao se broj djece, a ove godine imamo i desetak takmičara iz Nikšića. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još brojniji. Budva dolazi sa 30, Jadran sa 25, Kotor sa devet takmičara. Imamo i 12 plivača iz budvanskog Starog grada – kazao je Klikovac na konferenciji za novinare.
On očekuje rekorde u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a nagradni fond će ih motivisati da naprave još bolje rezultate. Vjeruje i da će neko od crnogorskih plivača dobiti vajld-kard za nastup na Olimpijskim igrama, ali i  da će Maksim Inić isplivati B normu za Rio de Žaneiro.
Samostalni savjetnik za sport Glavnog grada, Rajko Ćupić, kazao je da Podgorica posebnu pažnju posvećuje razvoju sporta, ali i organizaciji međunarodnih sportskih manifestacja. On je naglasio da bazeni ispunjavaju sve standarde i da će Podgorica moći da organizuje još veće manifestacije u plivanju i vaterpolu.
Crnogorska reprezentativka, Jovana Terzić se raduje što otvoreno prvenstvo okuplja sve veći broj plivača iz inostranstva.
– Drago mi je što sam učesnica tako jakgo takmičenja.Očekujem da popravim svoje najbolje rezultate. Slijedi nam EP za juniore u Mađarskoj, dobra priprema za to i nadam se najboljem – kazala je Terzić.
Tri prvoplasirana takmičara u svim individualnim disciplinama po kategoriji, odnosno tri prvoplasirane štafete, biće nagrađeni medaljama. Po pet najboljih takmičara i takmičarki u apsolutnoj konkurenci dobiće novčane nagrade. Kriterijum za određivanje najboljih takmičara je zbir FINA bodova iz dvije različite discipline.
Finala u svim individualnim disciplinama plivaće se u poslijepodnevnom dijelu takmičenja. Prema propozicijama, osam najbolje plasiranih takmičara iz kvalifikacija stiču pravo nastupa u finalu određene discipline.
Oba takmičarska dana počeće u devet sati, dok je finalni dio zakazan za 18 sati.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code