Početna Društvo U susret Međunarodnom danu fizioterapeuta: “Fizička aktivnost za život”

U susret Međunarodnom danu fizioterapeuta: “Fizička aktivnost za život”

0

Povodom obolježavanja 8. septrembra, Međunarodnog dana fizioterapeuta, Komora fizioterapeuta Crne Gore u saradnji sa Udruženjem fizioterapeuta Crne Gore organizovaće predavanja u više opština.

Pored fizioterapeuta i studenata fizioterapije, aktivno učešće imaće i pacijenti. Predavanje u Herceg Novom zakazano je za 9. septembar u Kongresnoj sali Instituta Igalo, dok će tradicionalna proslava biti upriličena 8. septembra u Nacionalnom restoranu Instituta u 20:30 časova.

Picerija i restoran

Pored Herceg Novog, predavanja će biti održana u Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Podgorici i Nikišiću.

Ovaj datum označava jedinstvo i solidarnost globalne zajednice fizikalne terapije i predstavlja priliku za prepoznavanje posla koji fizioterapeuti obavljaju za pacijente i zajednicu.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana fizioterapije je “Fizička aktivnost za život”, kojoj je cilj da naglasi važnu ulogu koju imaju fizioterapeuti u promociji aktivnog stanja starenja, kao i u promociji fizilke aktivnosti i zdravog načina života.

Drugi kongres fizioterapeuta sa međunarodnim učešćem na programu je od 6. do 8. Oktobra, u hotelu Ramada u Podgorici. Najveći stručni skup iz ove oblasti okupiće oko 200 fizioterapeuta iz Crne Gore, okruženja i Evrope. Među njima će biti i  predsjednica Evropskog regiona Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju (ER-WCPT), Sarah Bazin (Ujedinjeno Kraljevstvo), Generalni sekretar ER-WCPT-a, David Gorria (Španija), Božidar Gardašević (Norveška), Werner Wimmeroth (Njemačka), Christoph Stumpf (Njemačka), Alen Lilić (Slovenija), Aleksandra Azman (Italija), Predrag Peđa Filipović (Srbija) i Zoran Filipović (Hrvatska).

Drugi broj časopisa “Fizioterapeut” koji će sadržati stručne radove sa 2. Kongresa i savjete za pacijente biće objavljen povodom Drugog Kongresa u periodu od 1. do 6. oktobra.

U najavi je i projekat “Fizioterapeut mi kaže da vježbanje pomaže”, koji će biti realizovan u drugoj polovini septembra, u Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” u Herceg Novom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code