U susret nedjeljnim izborima: Izborni materijal preuzela većina biračkih odbora, veliki broj...

U susret nedjeljnim izborima: Izborni materijal preuzela većina biračkih odbora, veliki broj posmatrača

1138
1
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2014_izbori14_izbori_hn_2014Birački odbori u Herceg Novom večeras do 18 h trebalo bi da obave preuzimanje izbornog materijala u skupštinskoj Sali Opštine Herceg Novi. Do sada su podijeljene 2/3 izbornog materijala, kaže za Radio Jadran predsjednica OIK, Mirjana Ivanović.

“Kad predamo izborni materijal biračkim odborima, mi smo administrativni dio posla obavili. Ostaje nam da još u subotu popodne obiđemo biračka mjesta, da vidimo da li su uređena po propisima i ima li oko biračkih mjesta propagandnog materijala”, pojasnila je ona.

Picerija i restoran

Kako je dodala, u toku je još uvijek delegiranje članova OIK, s obzirom da u proširenom sastavu može biti 17 članova-predsvnika svih izbornih lista na pralamentarnim izborima. Do sada je angažovano 5 članova u stalnom sastavu i prijavljeno je 5 u proširenom.

U stalnom sastavu su, pored predsjednice Ivanović, sekretara Nenada Đorđevića, Dušanka Pešić ispred liste “Sigurnim korakom” DPS, Milo Đukanović, Branka Maslovarić ispred IZBOR-a, Vasilije Bjeletić ispred koalicije “Sačuvajmo Novi za dobro Novog” i Milena Ilić ispred Novske liste.

Opunomoćeni predstavnici u proširenom sastavu OIK-a su: Vasilije Pavićević ispred liste Demokrate – Pobjede, a ne podjele- mr Aleksa Bečić, Ivana Radović – SD – Dosljedno-Ivan Brajović, Ana Mrdak ispred liste “Sigurnim korakom”, DPS Milo Đukanović, Marko Mirjanić ispred koalicije “Ključ” i Željko Dapčević ispred liste “Država svima” – SDP, Ranko Krivokapić.

Nedjeljne izbore pratiće takođe posmatrači, koje su sa jedne strane delegirale partije i koalicije kojima su potvrđene izborne liste, kao i posmatrači CDT-a, CEMI-ja, MANS-a i OEBS-a.

Za hercegnovsku Opštinu posmatrače su delegirale DPS, SD, Pozitivna, SDP, koalicija Ključ i Demokrate.

Obučavanje biračkih odbora po AFIS sitemu obavljeno je od 1. – 6. oktobra, a edukatore je odredila Državna izborna komisija. Prema riječima Ivanovićke, efekti obuke vidjeće se tek u izbornom danu.

Pravo glasa na predstojećim parlamentarnim izborima u Herceg Novom imaju 24.993 birača. Oni mogu glasati na 51 biračkom mjestu. Na parlamentarnim izborima u Herceg Novom 2012. pravo glasa imalo je 25.650 građana, što je za 650 više u odnosu na ovu godinu.

Izborna tišina uoči parlamentarnih, i lokalnih izbora u četiri crnogorske opštine počeće sjutra u ponoć. Biračko pravo u Crnoj Gori ima 528.817 građana. Na parlamentarnim izborima učestvuje 17 izbornih lista. Lokalni izbori biće održani u Budvi, Kotoru, Andrijevici i Gusinju. Na lokalnim izborima u Budvi  učestvuje osam partija i dvije koalicije, u Kotoru 12 partija.

Biračka mjesta biće otvorena u nedjelju od 7 do 20 sati.

1 komentar

  1. Pobijediće On, jer svi pošteni i vrijedni žele da se oslobode bijede i kriminala za koje se Oni vazda bore svim silama potpomognuti neprijateljima.Ko razumije nema dileme.
    0    0

Ostavite komentar

*

code