U susret sezoni kupanja: Spasioci na vodi ovjeravaju licence

U susret sezoni kupanja: Spasioci na vodi ovjeravaju licence

0
Podijeli

I ovog ljeta zakupci kupališta moraće da na svakih 50 m angažuju po jednog spasioca na vodi. Prema Planu Nastavnog Centra za obuku spasilaca na vodi Crvenog Krsta Crne Gore, za ovu godinu obezbijeđeno je 14 termina za ovjeru licenci, devet termina u PRESS sali SRC – Budva (bazen) i pet termina u Nastavnom Centru Crvenog Krsta u Sutomoru.

Do sada je 35 kandidata  ovjerilo  licence. Ostali termini najavljeni su za  12, 19. i 26.mart, zatim 2. ,4. i 23. april  u PRESS Sali SRC – Budva na bazenu „ Dragan Trifunović“.

Picerija i restoran

U Nastavnom Centru u Sutomoru termini za ovjeru licenci su: 30.april, 21. i 22. maj, 3. i 10.jun.

Ovjera licenci uključuje: znanje i iskustvo iz oblasti plivačkih sposobnosti (discipline istovjetne onim koje se polažu na završnom ispitu poslije kursa), znanje iz teorije spasilaštva i znanje KPR (reanimacije) i pružanja prve pomoći.

Spasilac (kandidat za ovjeru) je dužan da se prijavi Nastavnom Centru za obuku spasilaca na vodi Crvenog Krsta i treba da dostavi Licencu spasioca na vodi i ljekarsko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje poslova spasioca na vodi.

Svi korsinici  kupališta dužni su  da shodno Pravilniku o uslovima koje moraju da ispunjavaju uređena i izgrađena kupališta organizuju spasilačku službu. Ona se sastoji od najmanje jednog spasioca, koji je završio obuku za spasavanje na vodi i posjeduje Legitimaciju za spasavanje na vodi važeću za tekuću godinu u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore. Po jedan spasilac je oobavezan  na svakih 50m  obale u julu i avgustu, odnosno na svakih 100m dužine obale u ostalim mjesecima.

Više informacija može se naći na sajtu Crvenog krsta Crne Gore www.ckcg.me i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom www.morskodobro.com, kao i na facebook stranici Crvenog Krsta Crne Gore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code