U SUSRET SEZONI: SVE KOMUNALNE SLUŽBE U NOVOM SU ALARMIRANE

U SUSRET SEZONI: SVE KOMUNALNE SLUŽBE U NOVOM SU ALARMIRANE

150
0
Podijeli

Od 1. juna do 30. septembra u Herceg Novom će biti zabranjeno loženje vatre na otvorenom. Iz Službe zaštite i spasavanja su proteklih dana zajedno sa predstavnicima Vodovoda izvršili kontrolu gradskih hidrantskih instalacija i otklonili kvarove.

Dan prije praznika vatrogasci su pomogli i da se opere Kanli kula.
Iz Komunalno-stambenog preduzeća navode da će za kompletno osvjetljenje Šetališta, od Milašinovića mosta do Meljina, biti potrebno da se postavi još deset stubova javne rasvjete. Završili su uređenje graničnog prelaza Kobila, osvjetljen je i Park Boka, postavljen dio klupa, očišćeno 10 palmi, uređena ograda, postavljena rešetka i očišćena fontana. Završeno je košenje i uređenje zelenih površina u gradskoj zoni. Radovi su nastavljeni po naseljima. Do sada je zasađeno 120 novih sadnica, u toku je sadnja još 80. Zajedno sa „Čistoćom” i radnici JKS su uređivali Kanli kulu. Orezivanje palmi trenutno je zabranjeno, jer se pojavio crv koji napada mjesto gdje je izvršeno orezivanje.
Obavezu postavljanja tabli sa natpisom na česmama na Karači i tvrđavi Forte mare preuzeo je gradski Vodovod. Postavljanje tabli sa mapom grada je u nadležnosti Agencije za izgradnju i razvoj i Turističke organizacije grada.
Biće zamjenjeno šest autobuskih stajališta koja su najviše oštećena, na potezu od Stare banje do Meljina, a preostalih desetak biće očišćeno, najavili su iz komunalne policije. Sljedeće sedmice biće izmjenjena Odluka o režimu saobraćaja i parkiranja u centru grada. To će omogućiti da se ispod zidina Starog grada i preko puta kuće Tonsatija postojeći parking pretvori u parkiralište turističkih autobusa.
Herceg Novi će konačno dobiti i javne toalete u centru grada. Pri kraju je sanacija postojećih u blizini Parka Boke, koja je preduzeće “Vodovod i kanalizacija” koštala 7 000 eura. I zaposleni u gradskoj „Čistoći” ovih dana imaju dosta posla.
Završeni su radovi na uređenju graničnog prelaza Debeli brijeg. Sa košenjem i sređivanjem zelenog pojasa pored magistrale stigli su do Kumbora, a do 28. maja završiće sve do Kamenara. Kao i ranijih godina problem je sa sezonskom radnom snagom. Zato će dogovoriti sa Mjesnim zajednicama na Rivijeri čišćenje plaža koje nisu pod zakupom, ukoliko one imaju svoje radnike za to.
– Veliki problem je i to što radnici „Čistoće” u predsezoni moraju da čiste plaže koje su u privatnom zakupu. Privatnici zakupljuju plaže na godinu, a održavaju ih samo tokom sezone – upozorava direktor “Čistoće”, Borivoje Bonić. Iz komunalne policije se pravdaju da ne mogu da reaguju jer ne znaju ko su zakupci plaža iako su od JP Morsko dobro tražili kopije ugovora sa zakupcima.
Za očekivati je znatno veći promet preko graničnog prelaza sa BiH na Sitnici i putem Petijevići Meljine pa je sa firmom Univerzal monte dogovoreno saniranje oštećenja, obnavljanje horizontalne signalizacije i košenje putnog pojasa.
Komunalna policija je izdala nalog i za farbanje trafo stanica, uklanjanje reklama u Njegoševoj ulici koje su postavljene pod uglom od 90 stepeni. Neophodno je promjeniti i preko 30 oštećenih znakova vertikalne saobraćajne signalizacije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code