U SUSRET SVJETSKOM DANU CRVENOG KRSTA: OBUKA ZA ŠKOLARCE IZ PRVE POMOĆI

U SUSRET SVJETSKOM DANU CRVENOG KRSTA: OBUKA ZA ŠKOLARCE IZ PRVE POMOĆI

100
0
Podijeli

Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi obilježiće i ove godine Svjetski dan prve pomoći, koji uvijek pada druge subote septembra, tj. ove godine 12. septembra.

Svjetski dan biće obilježen pod jednim od slogana: “budi heroj”, “spasi život” “nauči prvu pomoć” i slično.
U zgradi Crvenog krsta, volonteri će zainteresovane kroz pokazne vježbe obučiti kako da pružaju prvu pomoć, a prema riječima koordinatorke Mire Krsmanović broj volontera je iz godine u godinu veći, zahvaljujući animiranju mladih po školama. Samim tim, povećava se i broj učesnika na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći koji se održava u maju:
“Ove godine smo odlučili da to budu učenici nižih razreda, odnosno V i VI, kako bi ih motivisali i pokazali osnovne smjernice u pružanju prve pomoći, jer znamo što znači kad se nađemo u nevolji, biti sposoban pomoći sebi, drugima i društvu u cjelini. Predavači na prezentaciji biće naši volonteri, učenici srednje škole, koji su završili obuku, išli na seminare, a održavali su ovdje i prezentacije o pružanju prve pomoći”, pojasnila je Krsmanovićka.
Obuka će trajati dva dana po 4 sata, ili jedan dan po osam sati, a na kraju obuke polaznici će polagati test, na osnovu kojeg će dobiti sertifikat o položenom kursu za pružanje prve pomoći.
Svi zainteresovani koji žele da se obuče, više informacija mogu dobiti na telefone 031 327 320 i 067 419 735. Cijena “kursa” je 35 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code