U susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu

U susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu

1759
1
Podijeli

U sklopu događaja pod nazivom “Zaigrana pedala“, a u susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu 2. aprila, psihološkinja Maja Bonačić boraviće naredne sedmice u Crnoj Gori. Posjetiće  Herceg Novi, Budvu, Bar i Podgoriciu i održati edukativna predavanja o autizmu.

Zaigrana pedala je projekat Udruge Oblačić iz Hrvatske, kojoj će podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružiti Fondacija “Ognjen Rakočević”, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID i Multisport akademija Mayer.

Picerija i restoran

Iz Udruženja roditelji saopšteno je da je cilj događaja podizanje svjesti o poremećajima iz autističnog spektra i pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.

Udruga Oblačić skreće pažnju na važnost terapije igrom kod djece s poremećajima iz autističnog spektra. Zato će ove godine u osam gradova Hrvatske i Crne Gore održati edukativna predavanja o pristupu djeci kroz igru i o terapeutskoj igri u radu i komunikaciji s djetetom.

Bonačić će doći u Crnu Goru biciklom iz Hrvatske, a zatim u toku pet dana održaće dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Herceg Novom, Budvi, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multispor akademije Mayer, radi prikupljanja sredstava za Fondaciju “Ognjen Rakočević”.

Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice, KIC “Budo Tomović”.

1 komentar

  1. Poseban pijetet ka članovima Triatlon Kluba Kotor, ličnom treneru i roditeljima koji su ove godine prijavili, učestvovali i pružali podršku autističnom dječaku.

    Količina sreće na licu te divne duše, nakon završenih trka, prosto rastopi. Vidimo se u Gradskoj kafani

Ostavite komentar

*

code