U Sutorini mladi sportisti slušali o prevenciji dijabetesa

U Sutorini mladi sportisti slušali o prevenciji dijabetesa

1231
0
Podijeli

Više od sedamdesetoro mladih i starijih Novljana  imalo je priliku da toplo i sunčano nedeljno popodne iskoriste kako za edukaciju tako i za bavljenje sportom, kao zdravim načinom života. U okviru informativno-edukativne kampanje pod nazivom „Pokreni se-sportom do zdravlja”, FK „Obilić Herceg Novi“ i  NVO „Život sa dijabetesom – Diabet Life”, priredili su predavanje za sve mlade sportiste u Herceg Novom, kao i za njihove roditelje i prijatelje.

fk-obilic-dijabetes-2Na terenima FK „Obilić HN“ u Sutorini prvo je direktorica Marketinga Kluba, Milica Lučić, pozdravila prisutne i predstavila im osnivače Udruženja, predsjendicu Mirandu Ćurčij, koja je dijabetičar od 2001. godine, dr Draganu Vučić – specijalizanta fizikalne medicine i rehabilitacije, Aleksandru Todorović i Maju Senić – medicinske sestre.

Picerija i restoran

Dr Dragana Vučić je mlade sportiste, njihove roditelje i prijatelje, upoznala sa radom i ciljevima Udruženja, istakla značaj sporta, fizičke aktivnosti i zdrave ishrane u prevenciji dijabetesa, kao i kontroli šećera kod oboljelih. Najavila je da će Udruženje u narednom periodu kroz niz aktivnosti nastojati da podigne svijest javnosti o problemima osoba sa dijabetesom, kao da i pruži pomoć, edukaciju i podršku oboljelima, njihovim porodicama i prijateljima.

fk-obilic-dijabetes-1Nakon predavanja posjetioci su mogli besplatno da izmjere nivo šećera u krvi, kao i krvni pritisak.

Održane su i tri revijalne utakmice, jedna sa najmlađim članovima Škole fudbala FK „Obilić HN“, zatim utakmica pionira domaćina sa pionirima prijateljskog kluba iz Zelenike FK „Orjen“, a potom utakmica Veterana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code