U TIVTU IZBOR DAME KAMELIJE

U TIVTU IZBOR DAME KAMELIJE

134
0
Podijeli

Tradicionalni Bal kamelija u okviru manifestacije Fešta kamelija 2014. biće priređen u subotu veče u hotelu Mimoza u Tivtu.

Nakon 17 godina biće to prvi put da se Dama Kamelije bira na Balu izvan Kotora.
Prva dama koja je izabrana na balu bila je glumica Dragica Tomas 1993 godine. Naredne godine je izabrana Tanja Bošković, a na spisku su i mnoge poznate javne ličnosti poput: Darinke Matić Marović, Jadranke Jovanović, Ivane Žigon, Radmile Vojvodić, Mileve Dravić, Vanje Popović, Vlaste Mandić, Dubravke Drakić, Marine Cuca, Milje Radulović, Anke Burić, Mileve Vujošević, Mileve Radijević.
Posljednja dama koja je izabrana na Balu Kamelija je – Anastazija Miranović 2011. godine.

Picerija i restoran

Predsjednik NVO Kamelija Romeo Mihović naglašava da je ove godine fešta Kamelija opravdala i nadmašila sva očekivanja organizatora i pored lošeg vremena. Broj prisutnih gledalaca čak i iz inostranstva potvrdio da je ova manifestacija dobro organizovana i da je imala bogate i osmišljene programe.
Kamelija je postala simbol ovih primorskih prostora, ističe Mihović.
U okviru fešte Kamelije 16. aprila biće organizovana promocija knjige „Donna medica” Đoka Mirkovića. Fešta Kamelija završiće 27. aprila takmičenjem drvenih barki „Camelija Trophy”, što će istovremeno biti i jedna vrsta naučnog skupa posvećenog tradicionalnim vrijednostima plovidbe u Boki.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code