U Tivtu uskoro novi hotel „France“, vrijedan 2,5 miliona eura

U Tivtu uskoro novi hotel „France“, vrijedan 2,5 miliona eura

2397
0
Podijeli

hotel-franca-dr-matijevic-i-ekipaDo kraja 2016. godine, što je šest mjeseci prije projektom predviđenog roka, biće izgrađen hotel bijelopoljske kompanije „Franca“-Mesopromet, na lokaciji Kava u Tivtu. Gradilište su obišli predsjednica Opštine Tivat prof. dr Snežana Matijević, kao i vlasnik i direktor France, Hilmija Franca.

– U ovom objektu ćemo zaposliti između 30 i 35 ljudi i biće to kapitalan objekat za našu kompaniju. Hotel će imati 36 smještajnih jedinica, od čega 4 apartmana. U ovom kopleksu će biti izgrađene još 24 smještajne jedniice što će činiti kapacitet od ukupno 150 kreveta – istakao je Hilmija Franca.

Picerija i restoran

U toj kompaniji su veoma zadovoljni dosadašnjim poslovanjem u Tivtu:
– Imamo biznis ideje da i dalje ulažemo u opštinu Tivat i potrudićemo se da na najbolji način investiramo u ovaj grad – poručioje Franca.

Predsjednica opštine Tivat je zadovoljna onim što je vidjela na terenu i nada se nastavku uspješne saradnje sa kompanijom „Mesopromet“.
– Samom obilasku je prethodio sastanak na kojem smo razgovorali o nekim budućim projektima. Tu smo da odlučimo o onome što je u najboljem interesu građana Tivta – istakla je tivatska predsjendica.

hotel-franca-izgradnjaBudući hotel biće gradskog tipa, sa četiri zvjezdice i radiće svih 12 mjeseci u godini. Njegova izgradnja je otpočela krajem 2015 godine. Bruto građevinska površina iznosi 2500 metara kvadratnih, dok tehničke prostorije i parking zauzimaju površinu od 1500 metara kvadratnih.

Od dodatnih sadržaja, na raspolaganju svim gostima biće otvoreni bazen površine 160 metara kvadratnih, konferencijska sala, fitness studio i spa centar. Vrijednost ove investicije iznosi 2,5 miliona eura.
Vlasnik “Mesoprometa” istakao je jasnu namjeru da ulaže u Tivat, posebno u jačanje sportske infrastrukture, odnosno spreman je da investira novih 5-6 miliona eura.
Otvaranjem ovog hotela, Tivat će značajno osnažiti turističku ponudu. Opština Tivat je prepoznala gradnju hotela, kao jedan od svojih prioriteta i zato preduzima razne mjere kako bi podstakla njihovu izgradnju. U prvom redu to je odluka kojom se kondo, apart i garni hoteli oslobađaju komunalija u iznosu od 70%, ali i oslobađanje od naplate komunalija prilikom izgradnje hotela sa 4 i 5 zvjezdica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code