U TIVTU VERIFIKOVANI MANDATI, ALI PREKINUTA SJEDNICA

U TIVTU VERIFIKOVANI MANDATI, ALI PREKINUTA SJEDNICA

0
Podijeli

tivat_so_1U Tivtu je nakon verifikacije mandata 32 odbornika prekinuta sjednica jer nije bilo prijedloga za predsjednika Skupštine.

Do nastavka bi trebalo da se završe tek započeti pregovori o podjeli vlasti. Forma je ispoštovana, konstitutivna skupština održana je u zakonskom roku, ali je još neizvjesno ko će u njoj činiti vlast. Nakon verifikacije mandata predsjedavajući najstariji odbornik Tivatske skupštine Branko Samardžić prekinuo je sjednicu, jer ni jedna stranka nije predložila kandidata za predsjednika parlamenta.

Picerija i restoran

– To ne znači da u Tivtu nema vlasti – ustvrdio je predsjednik opštine Tivat , Miodrag Kankaraš, koji kaže da je i dalje aktuelna izvršna vlast. Sve se odvija po zakonu i ostalo je samo da se tehnički okonča započeto.

Zakonski rok od 30 dana nije bio dovoljan za dogovor, ko će sa DPS-om, koji ima 12 mandata, činiti većinu od 17 odbornika. Dosadašnji koalicioni partneri iz HGI, koji imaju 4 mandata i dalje čekaju poziv, kaže predsjednica Marija Vučinović.

tivat_so_2– Do sada sa nama niko nije razgovarao, ali očekujemo poziv i definitivno vidimo sebe u vlasti – kazala je Vučinovićka.

SDP bi sa 5 odbornika bio dovoljan, ali su dogovori oko podjele vlasti tek počeli. Nezvanično, tek su prije nekoliko dana dobili poziv iz DPS-a za početak dogovora, a zvanično Ranko Bošković, zadužen za odnose sa javnošću, ne želi da prejudicira ali niti da demantuje da su pregovori o učešću u vlasti počeli. On samo tvrdi da „nema ništa sporno što usporava dogovor”.

Rasplet iščekuju i manje stranke u Tivtu, SNP sa 4 mandata NOVA sa 3, Koalicija DSS-a i SRS sa 2, te Liberalno građanska inicijativa i Pokret za promjene sa po jednim odborničkim  mandatom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code