U TIVTU VLADAJU DPS I SDP, HGI U OPOZICIJI

U TIVTU VLADAJU DPS I SDP, HGI U OPOZICIJI

0
Podijeli

tivat_press_29.05Nakon skoro dvomjesečnih pregovora i kombinatorika, konačno je potvrđeno da će naredne 4 godine vladajuću koaliciju u Tivtu činiti DPS i SDP, bez Hrvatske građanske inicijative, koja je bila dio vlasti u prethodnom sazivu!

Demokratskoj partiji socijalista sa 12 i Socijaldemokratskoj partiji  sa 5 odborničkih mandata je dovoljno da budu novi saziv tivatskog parlamenta. To u DPS-u komentarišu:

Picerija i restoran

 

– Na žalost, HGI nije prihvatila našu ponudu, koja je po nama realna i u interesu građana, da zadrže postojeće funkcije koje su imali. Oni to nijesu smatrali dovoljnim i tako su praktično sami sebe izbacili iz vlasti – kakzao je predsjendik OO DPS Tivat, Ivan Novosel. HGI koja je osvojila 4 mandata, jedan više nego u prethodnom sazivu, sada je opozicija. Kako saznajemo u ovoj partiji, tražili su udio u novoj vlasti koji im je pripadao po sporazumu o prethodnoj, a koji nikada nije ispoštovan.

Predsjednik SDP, Krsto Bošković kazao je da tokom pregovora nije ništa bilo vezano ni za stanove, ni za kredite, niti za funkcije, ni za bilo šta drugo što je moglo da remeti odnos koji je do sada vladao u vlasti.

”Građani su nama dali potvrdu na izborima da grad možemo da vodimo u narednom periodu. Dogovarali smo se oko načina kako je to najbezbolnije“, istakao je Bošković dodajući  da je koalicija formirana „bez žuči, bez teških riječi, bez optužbi”.

.Novo-stari koalcioni partneri DPS i SDP dogovorili su da predsjednik Skupštine i predsjednik opštine bude  kao i ranije iz DPS-a, koji će zadržati i sve funkcije koje su imali. Isto će biti i sa funkcionerima iz SDP-a.

Sve treba da bude precizirano novim koalicionim sporazumom,  kako bi se mogla okončati konstitutivna sjednice lokalnog parlamenta, prekinuta još 7 maja. Nastavak se najavljuje sljedeće sedmice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code