U toku tender za nabavku 13 vozila za Opštinu Herceg Novi

U toku tender za nabavku 13 vozila za Opštinu Herceg Novi

1025
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Opština Herceg Novi, odnosno Služba za javne nabavke objavila je otvoreni poziv za postupak javne nabavke službenih vozila za potrebe Opštine Herceg Novi.
Procijenjena vrijednost javne nabavke sa uračunatim PDV-om iznosi 170.000 eura. Period važenja ponude je 90 dana od dana javnog otvaranja ponude.
Inače, odbornici lokalnog parlamenta su na sjednici 4. decembra prošle godine donijeli odluku o nabavci 13 službenih vozila, za koja su sredstva obezbijeđena iz budžeta za ovu godinu.
Kako je u Odluci obrazloženo, stanje voznog parka Opštine Herceg Novi je nezadovoljavajuće. Vozila su dotrajala sa prosječnom starošću 13 godina. Zato su ulaganja u tehničku ispravnost za bezbjednu eksploataciju vozila nerentabilna.
S druge strane, postojeća vozila na ispunjavaju evropske standarde zaštite životne sredine.
– Stupanjem na snagu Zakona o komunalnoj policiji iskazana je potreba za nabavkom pet specijalnih vozila za potrebe rada Komunalne policije. Osim toga vozila moraju biti unificirana, odnosno posebno opremljena i označena, navodi se u obrazloženju.
Odluci o nabavci službenih vozila prethodio je Elaborat o ekonomskoj isplativosti i opravdanaosti i procjena stanja postojećih vozila. Prema tom dokumentu, pored pet vozila za Komunalnu policiju, potrebno je obnoviti vozni park Opštine sa još osam vozila.

5 Komentari

  1. Ima se, moze se… Na sta se pare bacaju.
    A komunalcima, kako voze (dva puta su me zamalo zgazili na pjesackom) i dje se sve parkiravaju po trotinet. Dosta im je.
    0    0

Ostavite komentar

*

code