Fudbalki klub Igalo nakon četiri godine dobija osnivačke akte

Fudbalki klub Igalo nakon četiri godine dobija osnivačke akte

964
3
Podijeli

images_slike_sport_ofk_igaloOsnivačka skupština Fudbalskog kluba Igalo održaće se u utorak, 22. marta, u 15 sati, u Velikoj sali Opštine Herceg Novi, najavljeno je iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi.

Prema predlogu, na dnevnom redu naći će se : donošenje Odluke o osnivanju FK Igalo i imenovanje lica ovlašćenog za privremeno zastupanje kluba u postupku upisa u Registar sportskih organizacija, izbor članova Skupštine FK Igalo, izbor predsjednika Skupštine FK Igalo, izbor članova i predsjednika Upravnog odbora FK Igalo, donošenje Statuta FK Igalo i ostalo.

Picerija i restoran

“Skupština FK Igalo jeste osnivačka, jer će klub konačno biti registrovan u formalno-pravnom smislu u skladu sa Zakonom o sportu, što nije urađeno od jula 2011. godine kada je donijet Zakon o sportu. Da bi se izvršila registracija pomenutog kluba kod Uprave za sport i mlade potrebno je donijeti novu osnivačku odluku i Statut”, obrazložili su iz Sekretarijata.

Opština Herceg Novi poštuje tradiciju pomenutog kolektiva i sve što su članovi u prethodnom periodu uradili na promociji grada, tako da smatramo da će insistiranje na ispunjavanju pravnih kriterijuma registracije biti pozitivan doprinos u daljem radu, kaže se dalje u saopštenju.

Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju.

3 Komentari

 1. Radite kako najbolje znate i umijete.Samo nemojte zaboravit da u Ofk Igalu trenira preko 150 momaka i djece i time se nemojte igrat. Sto se tice dugovanja mozete provjerit da Igalo minimalno duguje a najvise za osnovne rezije. I po tom pitanju je mozda jedan od rijetkih klubova na Balkanu. Novoj vlasti je bilo odma ponudjeno da preuzme klub ali nije htjela.Zato pamet u glavu i cuvajte najvece bogastvo Ofk Igala a to su svako djeca. Sa srecom i srdacan pozdrav!
  0  0
 2. Svaka čast za Sekretarijat, koji želi da uvede stvari u zakonske okvire. Ovo je primjer da opština hoće da radi po pravilima… Samo neka nastave ovako, jer ko zna kako je sve proteklih godina rađeno, ko je sve uzimao pare na sportsku foru, a da nije imao nikakve papire i valjanu registraciju. danas se sportski klubovi i NVO osnivaju najčešpće radi ličnog interesa pojedinaca i ovo je pravi način da se stane na put raznim malverzacijama….
  0  0
 3. Interesantno da opština poziva na skupstinu… da li to znaci da će opština biti titular kluba. E sada da bude svima jasno, da se FK Igalo ugasilo jer (formalno pravno ne postoji) s obzirom da se nisu preregistrovali u periodu od 2012 do januara 2016. Sta to znaci da novoforimirani klub kojem će vjerovatno dati ime Igalo 1929 pravno nece imati nikakve veze sa prijasnjim klubom. Znaci ako je staro igalo nekome nesto dugovalo taj to moze da okaci macku o rep. To isto su uradili za KK Primorje, sve pogasili i osnovali novi klub Primorje 1945. Ne radi se to tako novopečeni sportski radnici !!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code