U više akcija očišćena obala, sakupljeno 500 kg otpada na Luštici

U više akcija očišćena obala, sakupljeno 500 kg otpada na Luštici

1480
2
Podijeli

Nizom ekoloških akcija, obilježen je Dan planete Zemlje, organizovanih u saradnji nevladnih organizacija, osnovnih škola i ustanova čiji je osnivač Opština.

akcije ciscenja 220416 1Nevladina organizacija Plavi Crne Gore, uz pomoć lokalne samouprave i Čistoće DOO, sprovela je akciju čišćenja obale poluostrva Luštica i ostrva Lastavica.

Picerija i restoran

Predstavnik NVO Plavi Crne Gore, Zoran Banićević, istakao je da je tokom jučerašnjeg dana čišćena obala Luštice, od Pristana do Potkopa i od Zlatne Vale do Potkopa, kao i obala ostrva Lastavica. Juče su očistili veći dio, a danas su brodom dovezli otpad na pristanište Gradske luke, gdje su radnici Čistoće preuzeli otpad. Sakupljeno je oko 500 kilograma otpada, uglavnom limenki, plastike i stiropora.

U akciji Čistoće otpad su u priobalnom dijelu grada i duž rivijere sakupljali đaci osnovnih škola, u pratnji radnika tog preduzeća i nastavnika. Djece iz škola Milan Vuković i Dašo Pavičić, njih oko 150, i članovi nevladine organizacije Nova šansa u Novom, skupili su na plažama na potezu od Sutorine do Savine šezdesetak vreća različitog otpada, najviše papira i plastične ambalaže. Djeca iz škola Ilija Kišić i Orjenski bataljon istu akciju su sprovela na rivijeri, gdje je oko 300 učenika sakupilo još stotinjak kesa otpada.

Velika ekološka akcija čišćenja i uređenja školskog dvorišta OŠ Ilija Kišić u Zelenici i priobalnog pojasa od Luke Zelenika do plaže Zmijice, organizovala je NVO Zelena Patrola južni Jadran i Komunalno produzeće.

U akciji su bili uključeni učenici četvrtog, petog i šestog razreda sa odjeljenskim starješinama, kao i članovi Savjeta roditelja. Školsko dvorište je detaljno uređeno i očišćeno. Okošene su travnate površine i zasađeno je dosta višegodišnjeg ukrasnog bilja.

Rezultat ove akcije je i količina prikupljenog otpada koja će biti transportovana na centralnu deponiju.

 

2 Komentari

  1. Hoćete li da kažete da su Luštičani šporki, svo to smeće ste vi iz HN poslali, pa ga i čistite, Luštica nije pojas od Pristana do Potkopa i od Zlatne Vale do Potkopa srećom to nije ni 1000-ti dio nje.
    0    0

Ostavite komentar

*

code