U ZALIVU BOKE PRVA DIPLOMATSKA REGATA U CRNOJ GORI

U ZALIVU BOKE PRVA DIPLOMATSKA REGATA U CRNOJ GORI

177
0
Podijeli

jedrenje politicari 1U akvatarojimu Bokokotorskog zaliva do sada su bile organizovane brojne domaće i međunarodne reagte, ali danas su pod bijelim jedrima bile diplomate. Pod sloganom “Politics meets business” priređena je prva Diplomatska regata u Crnoj Gori.
Inicirao je njemački ambasador Pius Fišer. Učesnici, ambasadori SAD, Austrije, Slovačke, Velike Britanije i bivši italijanski ambasador, kao i druge diplomate (oko trideset članova diplomatskog kora), te predstavnici privrednog i političkog života, krenuli su iz Porto Montenega iza dest sati, a onda tivatskim zalivom, kroz Verige, ka peraškim ostvima i natrag. jedrenje politicari 3Njemački ambasador Fišer je istakao da je regata prilika za druženje, dublje kontakte i uživanje po lijepom vremenu u prirodi Crne Gore, zahvalan sponzorima i podršci Yaht Cluba Porto Montenegra.
Prvi put na regati u zalivu Boke kotorske bio je i princ Nikola Petrović-Njegoš, koji je kao mlad jedrio u Britaniji po nemirnom moru. Ovaj dan je za njega bio mnogo ljepši, a kako je kazao,obožava brodove i jedrlice.
Organizator manifestacije je NVO Diplomatic Regatta Club koja želi da se stvori forum u kojem će donosioci odluka u oblasti diplomatije, politike i biznisa u opuštenoj sportskoj atmosferi produbiti svoje kontakte.
Sljedeće diplomatske regate možda bi mogle postati sastavni dio kalendara sportsko-kulturnih događaja u Crnoj Gori.

jedrenje politicari 2

jedrenje politicari 4

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code