U Zelenici obnovljeno autobusko stajalište

U Zelenici obnovljeno autobusko stajalište

9
Podijeli

Na autobuskom stajalištu u Zelenici, koje je tokom zime stradalo od nevremena, pa je jak vjetar polomio pleksiglas, postavljena je nova kućica sa informativnom tablom.

Montažu stajališta, po nalogu Komunalne policije, izveli su zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva.

Picerija i restoran

Inače, Opština je u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada završila Elaborat autobuskih stajališta, kojim su obuhvaćena sva postojeća, ali i mjesta na kojima ona nisu obilježena, a građani su iskazali potrebu da budu.

Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao predloge kako da se ona urede i uniformišu. Prema predlozima, uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da 12 stanica, od Igala do Meljina, budu takozvana „smart stajališta“, što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor.

Lokalna uprava planira  da realizacija posla, po rješenjima iz Elaborata,  krene u narednoj godini, te da dio posla finansira Opština, a dio da bude ostvaren kroz javno-privatno partnerstvo.

9 Komentari

 1. Kako ja ne shvatam to sa vandalima koji lome…. kamera, pa kad se uhvate nek plate da 2 takva stajališta, i objavit fino u medijima ko su i šta su (možda još bolje da tu štetu odrade društveno korisnim radom). Jako brzo bi se riješio problem lomljenja javne imovine.

  10
 2. Bojlje od prethodnog ali nedostaju stranice za kišu iburu,Kumbor i zavet,nesto slcno da,ko me čeka autobus po kiši i biti taj ne zna kakvo treba da bude stajaliste

 3. Resenja da stoji pleksiglas sa strane providni kao na nekim do sad se nisu dobro pokazala jer ga vandali brzo polome,a skupo kostaju,tako da je odlicno resenje da svaka stanica ubuduce bude ovako uradjena

  5
  1
 4. Poštovani

  Sve je ovo lijepo, i djeluje moderno i pristojno. Ali.. Ako vam je namjera da potraje, gradite po modelu stajališta u naselju Žager, ili kao ono stajalište u Kumboru. Možda se nekome to dojmi ružno i neadekvatno ambijentu, ali se dokazalo kao jedino održivo.

  Praštajte

  12
  2
 5. kolko je to igraliste trajalo iza stajalista 5mjeseci a falili su se po zelenici pojedini kao da su sami to sve izvarili bacilo se 10000e i onaj put sto sy ursdili vec propada TO NIKO NEVIDI Zorana p na mjesto presjednika mj zajednice tog covjema Zelenicani treba da postuju i klanjaju mu se jer da njega nije bilo sad bi se cimenat istovarao u luku bili bi ko u Pljevlja.

  7
  12
  • Tacno. Mogli su staviti sa strana neki pleksiglas
   Ali mozda cekaju uredjenje svih stajalista po istom obrascu a po ovom elaboratu koji se pominje u tekstu pa mozda zbog toga nisu napravili vece “zahvate”…

   14
   2

Ostavite komentar

*

code