U ZELENICI OSMA SPECIJALNA OLIMPIJADA ZA DJECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU

U ZELENICI OSMA SPECIJALNA OLIMPIJADA ZA DJECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU

105
0
Podijeli

Osnovna škola „Ilija Kišić” u Zelenici kao i prethodnih godina bila je domaćin osme Specijalne olimpijade-sportskih igara djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Djeca iz pet Dnevnih centara i dvije osnovne škole u Crnoj Gori takmičila su se u raznim sportskim aktivnostima: atletika, basket, stoni tenis, pikado, mali fudbal.
– Ni loše vremenske prilike nisu mogle pokvariti entuzijazam i raspoloženje učesnika, pa su prelijepo druženje i zajedničke aktivnosti obilježila tri kišna dana, od 9. do 11. oktobra. Takmičarima su podijeljene zaslužene medalje, a žene iz Udruženja „Bonaca” iz Zelenike su za sve učesnike Olimpijade na poklon donijele veliku tortu – ističe direktor škole Đorđije Radović.
On je predstavnicima Dnevnih centara i škola uručio prigodne poklone.
U okviru Olimpijade održan je i okrugli sto na temu: „Programi rada sa djecom sa autizmom”. Stručnjaci raznih profila su razmijenili iskustva u radu, probleme sa kojima se susreću u primjeni programa i neuslovnosti prostora za smještaj i rad sa djecom. Zaključeno je da je neophodna logistička podrška krovnih institucija koje moraju imati više sluha za probleme djece sa poteškoćama u razvoju, kao i stručnjaka koji sa njima rade. Ovakve susrete neophodno je praktikovati što češće, jer međusobna razmjena iskustava donosi uvijek konstruktivna rješenja.
Ovu izuzetno humanitarnu manifestaciju podržali su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Opština Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code