Ubli opet u dimu sa deponije, ali uskoro će sve biti regulisano

Ubli opet u dimu sa deponije, ali uskoro će sve biti regulisano

4
Podijeli

Tihi požar koji već dvije sedmice istrajava na deponiji na Ublima, u zaleđu Herceg Novog, i danas je uzrokovao velike količine dima koje ugrožavaju malobrojne žitelje i njihove usjeve.

V.d. dirketor Čistoće, Vladimir Arsić kazao je da je prostor donekle saniran aktivacijom mehanizacije, odnosno pokrivanjem zapaljenih dijelova deponije zemljom.

Picerija i restoran

– Bageri reaguju time što otkopavaju djelove deponije gdje su žarišta, nastala dejstvom metana, što nije slučaj samo sa ovom, već i sa svim deponijama, gdje god one postoje. Još uvijek ima dima, jer one imaju prirodni način reagovanja, ali u znatno manjoj količini. Ubli su mjesto u blizini i shvatamo njihov problem, pokušavamo na svaki način da regulišemo stvari – tvrdi Arsić.

On vjeruje da će taj proces dimljenja uskoro prestati, jer se otpad sada odlaže na donji, neiskorišćeni dio deponije. Razgovarao je sa mještanima, koji su informisali da ima situacija kada se dim spusti, ali da to ne traje dugo, a usljed dejstva vjetra širi se na drugu stranu.

Arsić je kazao i da je Opština pomogla u rješavanju problema prilaznog puta na donji dio deponije. Put je proširen i radovi su pri kraju, a investicija je koštala 20 hiljada eura.

4 Komentari

  1. Šta priča ovaj Arsić – šta on zna o čistoći, smetlištu i sličnim stvarima. Partijski kadar!
    Trebalo bi da ode kod Bonića na obuku i doškolovavanje, na jednu godinu – dvije, pa da se onda prihvati ove dužnosti.

    Doduše, lično ne bih voleo da budem u njegovoj koži. Sjeo je u fotelju, koja baš i nije zahvalna. Bolje da je ostao tamo gde je bio, u kabinetu gradonačelnika.

  2. Dobro poznati način za regulisanje svega je smjenjivanje šefova svaki čas,a postavljanje istih tih na više funkcije,tako da nema nade uskoro.Trebalo bi iste ostaviti dokle god ne riješe sve probleme ili ne nestanu odole.

    14

Ostavite komentar

*

code