Učenica OŠ Ilija Kišić, Ana Brajković, najbolja na literarnom konkursu CDPR-a

Učenica OŠ Ilija Kišić, Ana Brajković, najbolja na literarnom konkursu CDPR-a

0
Podijeli

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31.maja, organizovalo je 17. nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda, od 10. aprila do 15. maja je bila: „Zdravim srcem pišem i crtam u borbi protiv pušenja”.

Picerija i restoran

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova: Seida Belegović, akademska grafičarka, Milena Perović, akademska slikarka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, prvu nagradu je dodijelio Ani Brajković, učenici osmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi.

Drugu nagradu podijelile su Arijana Ružić, učenica osmog razreda OŠ „Milija Nikčević” iz Nikšića i Irena Krstonijević, učenica osmog razreda OŠ „Salko Aljković” iz Pljevalja. Treću nagradu ravnopravno dijele dvije Teodore iz OŠ „Oktoih” iz Podgorice, Teodora Stanišić, učenica sedmog i Teodora Odović, učenica devetog razreda.

Pohvale za kvalitet radova na Konkursu zaslužile su: OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi i OŠ „Oktoih” iz Podgorice.

Pohvalu za brojnost poslatih radova svojih učenika dobila je OŠ „25 Maj” iz Rožaja.

Žiri za literarne radove: Miluša Bakrač, Marina Šestović i Irena Mugoša, profesorke maternjeg jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisao Vasilije Slavković, učenik devetog razreda OŠ „Marko Nuculović” iz Štoja – Ulcinj. Druga nagrada dodijeljena je Nikoli Vučkoviću, učeniku petog razreda OŠ „Ratko Žarić” iz Nikšića, dok je treću nagradu zaslužila Jovana Obradović, učenica devetog razreda OŠ „Risto Ratković” iz Bijelog Polja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code