Učenici Muzičke škole nagrađeni u Nišu na prijemu kod predsjednice

Učenici Muzičke škole nagrađeni u Nišu na prijemu kod predsjednice

1305
4
Podijeli

ucenici muzicke kod predsjednicePredsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, ugostila je učenike hercegnovske Muzičke škole, Mašu Bojanić i Marka Miljevića, koji su na nedavno održanom Međunarodnom takmičenju klavirista u Nišu osvojili prvu nagradu u disciplini klavirskih dua.

Ona je mladim umjetnicima poručila da su ponos grada i države, naši najbolji ambasadori i da svojim uspjesima potvrđuju da je Herceg Novi dostojan epiteta grada kulture.

Picerija i restoran

Maša i Marko, učenici šestog razreda, i ranije su kao duo osvajali nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Jedna od njih je i prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu.

Prijemu su prisustvovale i sekretarka za kulturu, Tamara Lepetić i direktorica Muzičke škole, Nada Karadžić.

Karadžićka je podsjetila na značaj te ustanove i pomenula brojne aktivnosti kojima se trude da doprinesu obogaćivanju kulturnog života grada.

Kako je najavila, pred učenicima je sada učešće na državnom takmičenju, koje će se održati u Podgorici od 25. do 28. aprila, i vjeruju da će dobri nastupi biti još jedna potvrda uspješnog rada đaka i profesora u Herceg Novom.

 

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code