Učešće žena u odlučivanju značajno u borbi protiv korupcije

Učešće žena u odlučivanju značajno u borbi protiv korupcije

1077
3
Podijeli

Acimovic, Skadar„Praksa u cijelom svijetu potvrdila je da veće učešće žena na mjestima odlučivanja ima značajnu ulogu u borbi protiv korupcije, povećanju opšte društvene stabilnosti, kao i da se pozitivno odražava na povećanje kredibiliteta javnih politika i politike uopšte“, ocijenila je predsjednica Opštine Nataša Aćimović na panel diskusiji ’’Posvećenost žena održivom partnerstvu u duhu razvoja Strategije Evropske unije za Jadransko-jonski region’’, koja je juče održana u Skadru.

Kako je dodala, posvećenost žena održivom partnerstvu u duhu razvoja Strategije Evropske unije za Jadransko-jonski region imaće važnu ulogu u obezbijeđivanju prosperiteta i rasta regiona, i u tom kontekstu je njihovo uključivanje na svim nivoima donošenja odluka, a ne samo u realizaciji, od krucijalne važnosti, poručila je Aćimovićka. Ona vjeruje u kapacitete, snagu i posvećenost svake žene i sigurna je da će žene pomoći napretku Jadransko-jonskog regiona i sprovođenju Strategije Evropske unije.

Picerija i restoran

Predsjednica Aćimović učestvovala je na panel diskusiji na poziv predsjednice regionalnog savjeta Skadra, Grete Bardeli.

Panel je održan juče u hotelu Koloseum, u Skadru, pod okriljem Jadransko-jonske euroregije, čiji je član i naša opština.

Na panel diskusiji su učestvovale i predstavnice lokalnih i državnih institucija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije.

3 Komentari

  1. Tačno je da su muškarci emotivniji,osjetljiviji i podložniji uticajima,a žene kapricioznije,borbenije,upornije u dokazivanju i zato manje podložne korupciji,ali sve do jedne granice koju nije lako naslutiti iz već navedenih razloga.
    0    0

Ostavite komentar

*

code