Udruženje De Monte, iz Minhena, doniralo solarne panele Domu Mladost

Udruženje De Monte, iz Minhena, doniralo solarne panele Domu Mladost

0
Podijeli

Donaciju od 14 hiljada eura za ugradnju solarnih panela uručio je danas Dječijem domu Mladost u Bijeloj predsjednik Udruženja njemačko-crnogorskog prijateljstva iz Minhena DeMonte, Savo Bigović.

Sredstva su prikupljena na donatorkosj večeri koju je u Minhenu 26. juna organizovalo Udruženje DeMonte, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore, Uprave za dijasporu i kompanije Luštica Development, kao i pjevača Sergeja Ćetkovića.

Picerija i restoran

Predsjednik Udruženja DeMonte, Savo Bigović uručio je ček direktoru Dječijeg doma, Vladimiru Deliću:

– Uz dobru podršku, saradnju i dobru volju naših ljudi u Njemačkoj, naših prijatelja Njemaca, ali i predstavnika kompanije Luštica bay uspjeli smo da privedemo kraju ovu akciju, pa sada ponosom možemo da kažemo da smo nešto uradili – kazao je on.

Dirketor Doma, Vladimir Delić kazao je da je ova donacija itekako značajna za jedinu ustanovu u Crnoj Gori za smjestaj djece bez roditeljskog staranja.

– To je nešto što će umnogome poboljšati uslove života i standarda zaposlenih i djece smještene u Domu – naveo je Delić.
Bivši konzul Crne Gore u Minhenu, Veljko Milonjić istakao je da su projekti ove vrste najbolji način povezivanja dijaspore i matice, te da se kroz jedan konkretan projekat naša dijaspora osjeti vrijednom i doprinese svojoj zemlji.

Kompanije Lustica development pokazala je društvenu odgovornost kroz ovaj, ali i brojne druge projekte koje podržava, a činiće to i ubuduće, obećao je njihov predstavnik.

– Ovo vidimo kao naš odgovor kao stranog investitora, da ulažemo i podržimo sve društvene inicijative – istakao je predsavnik kompanije Luštica development.

Udruženje De Monte osnovano je 2015. godine, a pored crnogosrskih, okuplja i Njemačke građane, koji se nesebično odazivaju akcijama, kazao je predsjednik Savo Bigović najavljujći u sljedećoj godini nove projekte.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code