Udruženje penzionera Herceg Novi: Trećini penzionera u Crnoj Gori “krče crijeva”, a...

Udruženje penzionera Herceg Novi: Trećini penzionera u Crnoj Gori “krče crijeva”, a predsjednik prima naknadu od 1100 eura

1799
5
Podijeli

Niti jedan ključni problem 1500 pripadnika Mjesnog udruženja penzionera Herceg Novi godinama nije riješen. Većina je sa niskim primanjima, a 127-oro još nema sopstveni krov nad glavom. Humanitarna pomoć je godinama mala, standard sve niži. Uzalud traže društvene prostorije i otvaranje narodne kuhinje. Na to su ukazali članovi Upravnog odbora ovog Udruženja, usvajajući šestomjesečni plan rada.

Na sjednici je kritikovan rad i primanja predsjednika Saveza Udruženja penzionera Crne Gore, Branka Vešovića. Predsjednik hercegnovskog Mjesnog udruženja, Velisav Mića Knežević, uputio je kritike na Vešivićev račun jer je, kako smatra, stavio lični interes ispred interesa penzionera i prima novčanu naknadu u iznosu od 1100 eura.

Picerija i restoran

U Herceg Novom od 6,5 hiljada penzionera, ispod propisanog socijalnog standarda živi preko 2,5 hiljada. Prosječno mjesečno primaju  273 eura. Ispod minimalnih je penzija od 153 eura u Herceg Novom, od koje živi 1037 penzionera.

– Dok trećini penzionera u Crnoj Gori „krče crijeva“ njihov predsjednik uzima im iz usta krupan zalogaj. Penzioneri Novoga „dive se“ organima upravljanja Udruženja koji su izglasali ovu nedoličnu naknadu i novi vozni park – poručuje sarkastično predsjednik mjesnog Udruženja  penzionera Herceg Novi, Velislav Mića Knežević.

Sastanku Upravnog odbora prisustvovao je i predsjednik Opštinskog udruženja penzionera Aleksa Radulović koji je najavio mogućnost da ove ili sljedeće sedmice opštinsko Udruženje organizuje skup podrške bolnici Meljine.

5 Komentari

  1. Dok neki penzioneri jedva da imaju sta da stave u usta i gladni i zedni su ima ih koji uzivaju u raznim putovanjima i ostalim pogodnostima koji penzioneri organizuju.

  2. Moje postovanje Velislavu Mići Kneževiću i svim penzionerima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ali, ne i pausalno svim penzionerima u Crnoj Gori! Smatram da se u Crnoj Gori prerano ide u penziju da bi potom mnogi penzioneri radili za vlastiti dzep a ne placaju nikakav doprinos. Tako ne moze da funkcionise normalna zemlja, slucaj Grcke je to veoma drasticno prikazao.

    19
    3

Ostavite komentar

*

code