Ugovor o zakupu Mamule još nije zaključen

Ugovor o zakupu Mamule još nije zaključen

853
3
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_mamula_1_ansKompanija Luštica development razvija rojekat Luštica bay, vrijedan 1,1 milijardu eura, on je zajednički poduhvat švajcarskog Orascom development Holdinga (90%) i Vlade CG (10%). Uz njega, Orascom je investitor koji planira rekonstrukciju ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, ali još nije preuzeo u zakup ostrva Lastavica, sa tvrđavom Mamula.

Kako je za RTCG kazala PR savjetnica Dragana Bećirović, ugovor još  nije zaključen, jer, pored ostalog, treba prvo potpisati dva ugovora sa Morskim dobrom.

– Mi smo, međutim, već ispunili preduslove koji se tiču obezbjeđivanja zemljišta na kopnu za razvoj projekta kao i formiranje kompanije Mamula  Montenegro. OHM Mamula Montenegro je formirana prošlog mjeseca u Crnoj Gori, objasnila je Bećirović.

Orascom je 23. februara prošle godine potpisao Ugovor o dugoročnom, odnosno zakupu na 49 godina ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula na ulazu u Bokokotorski zaliv u čiju rekonstrukciju planira da uloži 15 miliona eura.

“Program izgradnje predviđa rekonstrukciju i konzervaciju tvrđave koja će biti preuređena u boutique hotel sa 23 hotelske sobe, recepcijom, muzejom, restoranom, kafeima, šopom, malim spa centrom, klubom za vodene sportove i privezištem. Projekat mora biti realizovan u roku od 18 mjeseci od dana izdavanja građevinske dozvole”, kaže Bećirović.

3 Komentari

  1. Raskinuti ugovor pod hitno! Ocistit i sredit sa malo sredstava i stavit u funkciju. Oformit grupu mladih i kreativnih ljudi sa poznavanjem jezika i naplatiti 1-2€ po turisti. Ostrvo ima bogatu istoriju koja se mora ispricati i koja moze zadrzat paznju slusaoca i do 2h. Idealno za tu simbolicnu ulaznicu i veliki dohodak za grad. Garantovano bi privuklo i turiste iz susjedne nam Hrvatske.
    0    0
  2. Ugovor je potpisan,ali nije zaključen,a pravnici znaju što to znači,a mi ostali pojma nemamo,pa hvala za informaciju.Baš smo jednom komentarisali zašto je mi čistimo.
    0    0

Ostavite komentar

*

code