UGOVOR SA “ORASCOMOM” O ZAKUPU OSTRVA LASTAVICA SA TVRĐAVOM MAMULA PONOVO PRED...

UGOVOR SA “ORASCOMOM” O ZAKUPU OSTRVA LASTAVICA SA TVRĐAVOM MAMULA PONOVO PRED POSLANICIMA

473
0
Podijeli

Vlada je usvojila Izvještaj o rezultatima pregovora Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta, po osnovu tendera za davanje u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula”, sa predstavnicima kompanije Orascom Development Holding.

Utvrđen je Prijedlog odluke o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom „Mamula” i prihvaćen Ugovor o dugoročnom zakupu ovog lokaliteta, koji će biti dostavljeni Skupštini Crne Gore na odlučivanje.
Ugovorom je predviđen period zakupa od 49 godina, pri čemu zakupac ne može steći pravo svojine. Pored ostalog, definisana je investiciona obaveza zakupca od 15 miliona eura, izgradnja rizorta u skladu sa projektnom dokumentacijom koju odobrava zakupodavac, način poslovanja, kao i vraćanje lokacije i rizorta zakupodavcu po isteku perioda zakupa.
Vizija projekta je da se obnovi tvrđava Mamula, uz očuvanje kulturnog nasljeđa i promovisanje istorijskog karaktera ostrva, čime bi se stvorila prestižna turistička destinacija, kao jedino ostrvo – hotel sa muzejskim prostorom u Crnoj Gori, kojim će upravljati direktno Orascom Development Holding.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code