Ugrožena bezbjednost đaka u ulici Put partizanskih majki

Ugrožena bezbjednost đaka u ulici Put partizanskih majki

2538
8
Podijeli

put partizanskih majkiUlica od magistrale, pored osnovne škole “Dašo Pavičić” na Toploj i vrtića “Naša radost” do Njegoševe, nosi naziv Put partizanskih majki i nema adekvatnu signalizaciju. Njome bi trebalo da se zabranjuje parkiranje vozila, što predstavlja problem, jer je počela nova školska godina. Zbog prevelikog broja parkiranih vozila bezbjednost đaka u toj ulici je ugrožena.

Sankcionisanje nepropisnog parkiranja posao je Službe komunalne policije, ali na mjestima na kojima postoji saobraćajna signalizacija, odnosno pravni uslov za postupanje, kazali su nam u komunalnoj policiji.

Picerija i restoran

Zakon o bezbjednosti u saobraćaju, u članu 60, reguliše sankcionisanje nepropisnog parkiranja. U stavu 6 ovog člana zakona piše da se parkiranje sankcioniše na dijelu puta gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne linije na kolovozu, suprotne ivice kolovoza ili prepreke na putu bila manja od tri metra, što bi se u nekim slučajevimo moglo primjeniti u ulici Put partizanskih majki. U stavu 14 ovog zakona stoji da se sankcioniše parkiranje na pješačkoj stazi, odnosno na dijelu trotoara koji je namijenjen za kretanje lica sa posebnim potrebama, a u stavu 23 da je kažnjivo na površinama na kojima je saobraćajnim znakom zabranjeno zaustavljanje i/ili parkiranje vozila.

put partizanskih majki 2– Ovi stavovi člana 60 Zakona o bezbjednosti u saobraćaju ne mogu se primjeniti dok ne bude obilježena horizontalna signalizacija (pješačka staza) kako bi mogli postupati u skladu sa tačkom 14 ili postaviti vertikalnu signalizaciju (znak zabranjeno parkiranje) kako bi mogli postupiti u skladu sa tačkom 23 – navodi u odgovorima načelnik Službe komunalne policije Herceg Novi, Zoran Bijelić.

O ovoj temi raspravljano je i na Koordinacionom tijelu Opštine Herceg Novi nakon čega je uključen Sekretarijat u rješavanje problema, odnosno postavljanje nedostajuće signalizacije.

Za očekivati je da se nedostajuća signalizacija postavi, jedino se ne zna kada.

8 Komentari

 1. a dje ce parkirat radnici skole i roditelji kad je to najveca skola u gradu nego trba maknut vozila od okolnih stanovnika i radnika centra bezbjednosti
  0  0
 2. A ni raskrsnica ispod skole nije nista bolja. Vazda parkiranih kamiona, kombija, auta ispred kioska, ulaze-izlaze na onaj parking… Skroz nepregledna. Da nema po dje koji kulturni vozac koji stane djeci, ne bi prelazili lako. A ovo oko skole je bruka i sramota. Pjesaci stoje i po 10 minuta (pogotovo kad je kisa) dok uspiju proci od auta.
  0  0
 3. Kada je puštena u saobraćaj trebala je biti obilježena signalizacijom. Veliki je problem i što nije osvijetljena uličica od parkinga kod semafora, ispod supa do škole a prometna je, pogotovo je djeca koriste.
  0  0
 4. Stavite stubice i problem je rijesen. Stavljali ste ih na dosta mjesta po gradu pa mozete i ovdje ili to nekom ne odgovara… Sve gotovo za dva radna dana. Bitna je volja gospodine Bijelicu, a vi je licno nemate ocito.
  0  0
 5. Mnogo je lako resiti ovaj problem. Na stranu kod skole da se postavi metalne sipke kao sto je svugde na ulici Mica Vavica i po grdu, tako da se kola nemogu parkirati ispred skole. Sa druge strane da se moze parkirati, i to je to. Problem je da se dosta roditelji pravu pametnji i parkiraju isto na tu stranu i naprave haos svima ostalima!
  0  0
 6. Svaka cast redakciji na clanku,a ocigledno u opstini nemaju namjeru da rijese problem jer je ovo problem koji vec duzi period,a ako ulica kruznog toka oko skole i vrtica nije obiljezena po propisima sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom najbolje bi bilo dase zaustavi saobracaj dok se ne rijese navedeni nedostaci, jer dijeca nemogu bezbjeno da dodju do skole, a to je ocigledno jer je preveliki protok vozila i jos parkirana vozila a sve je to razlog sto se naplacuje parkiranje i svi zaposleni sa tog poteza parkiraju vozila oko skole i vrtica
  0  0
 7. Nadam se da ce se problem resiti sto prije makar licno mislim da su trebali resiti prije pocetka skolske godine jer se ovaj problem godinama razvlaci.
  0  0

Ostavite komentar

*

code