UHAPŠEN PODGORIČANIN KOJI JE LIJEPIO LETKE I PISAO GRAFITE PO CENTRU HERCEG...

UHAPŠEN PODGORIČANIN KOJI JE LIJEPIO LETKE I PISAO GRAFITE PO CENTRU HERCEG NOVOG

103
0
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi sinoć su, nakon višednevnih aktivnosti, identifikovali i lišili slobode M.A. (66) iz Podgorice, sa boravkom u Herceg Novom, zbog sumnje da je na štetu državnih organa Crne Gore i predstavnika državnih organa, počinio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se sumnja, on je u noćnim časovima 25. i 28. septembra 2015. godine, na više lokacija u centru Herceg Novog zalijepio prethodno pripremljene letke, ručno ispisane sadržine, kao i ispisivao grafite, a kojima se poziva na nasilno svrgavanje najviših državnih organa i predstavnika tih organa.

Picerija i restoran

Od M.A. je u prostorijama CB Herceg Novi uzeta izjava, a od člana njegove porodice su oduzeti predmeti koji su, kako se sumnja, korišćeni u izvršenju krivičnog djela.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo.

Osumnjičeni M.A. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. ZVDT je nakon saslušanja pustio M.A. da se brani sa slobode, navode iz Policije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code