UHAPŠENO PET LICA PO MEĐUNARODNIM POTJERNICAMA

UHAPŠENO PET LICA PO MEĐUNARODNIM POTJERNICAMA

77
0
Podijeli

Službenici Uprave policije Mup-a Crne Gore su proteklih dana, postupajući po međunarodnim potjernicama drugih država, lišili slobode četiri lica, jedno lice je lišeno slobode po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica u inostranstvu, dok je za jedno lice realizovana ekstradicija.

Službenici CB Herceg Novi uhapsili su Milana Miladinović (32) iz Niša, 1. avgusta jer je za njim NCB Interpol Beograd raspisao potjernicu na osnovu naredbe Osnovnog suda u Nišu, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci. Presudu je izrekao Viši sud u Nišu, zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojne droge.
Službenici OB Kotor su slobode 4. avgusta lišili Zorana Stankovića (55) iz Vukovara. Za njim je NCB Interpol Zagreb raspisao potjernicu na osnovu naredbe Okružnog suda u Vukovaru, radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od osam godina na koju je osuđen zbog počinjenog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
Odjeljenje granične bezbjednosti Nikšić na GP Vraćenovci, uhapsili su još Stefana Nikolić (24) iz Niša, 5. avgusta, za kojim je NCB Interpol Beograd raspisao potjernicu, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saučesništvu.
U zatvoru je i S.P/23/ iz Beograda, koji je lišen slobode 12. avgusta u Bijelom Polju, po potjernici NCB Interpol Beča zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.
Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, 3. avgusta u Njemačkoj, lišen je slobode Ilinor Beriša (25) iz Đakovice, radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici, zbog počinjenog krivičnog djela trgovina ljudima.
NCB Interpol Podgorica je uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije 14. avgusta, realizovao ekstradiciju iz Njemačke u Crnu Goru za E.M (34) iz Berana, koji se potraživao potjernicom ovog NCB-a, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Bijelom Polju zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju – saopšteno je iz Uprave policije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code