Početna Društvo Uhvaćeni maloljetnici da lome stakla na školi, policija rasvijetlila 15 teških krađa,...

Uhvaćeni maloljetnici da lome stakla na školi, policija rasvijetlila 15 teških krađa, 2 lica lišila slobode

12

Pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su rasvijetlili 10 teških krađa, četiri u pokušaju, kao i lica koja su uništavala tuđe stvari.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni su 6. oktobra lišili slobode N.P. (23) iz Kotora i D.D. (27) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili 14 krivičnih dječa, teških krađa, kao i teških krađa u pokušaju.

Od sredine septembra osumnjičeni su u Osnovnoj školi “Dašo Pavičić”, više turističkih, ugostiteljskih i trgovinskih objekata, sprotskih kladionica, kao i privatnih kuća nasilno ulazili i otuđivali novac i tehničke uređaje.

Službenici CB Herceg Novi su, u kasnim večernjim satima, u dvorištu OŠ “Dašo Pavičić” zatekli četiri maloljetna lica i to: M.A. (15), A.A. (15), A.V. (15) i P.B. (15), da kamenicama lome prozore na školi. Policija je, takođe, utvrdila da su ovi vandali u noći između 29. i 30. septembra kamenicama polomili prozore škole. Nadležnom tužiocu je protiv njih podnijeta krivična prijava.

U saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, hercegnovska policija je sprovodeći akciju „Mladost“ kontrolisla ugostiteljski objekat „Admiral“ i  zatekla devet maloljetnh lica u konizumiranju alkohola. Protiv odgovornog lica i pravnog lica podnijeta je prekršajna prijava nadležom sudu.

Na području Herceg Novog su od početka godine ukupno počinjena 83 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, od čega su službenci CB Herceg Novi rasvijetlili 72, što čini procenat rasvjetljenosti od 86,75%, kaže se na kraju saopštenja.

12 Komentari

 1. bravo za policiju bas ste vrijedni i radni,bolje vam je da s ebavite drugim krimibalnim problemima nego djecom sto lome stakla,vazda su lomila i lomit ce i dalje

  9
  33
 2. Jeli ovo teksts dje treba pofalit miliciju sto je uvatila djecu sto lome stakla i 2 momka sto kiosk obijaju a ove kriminalce sto kad prolaze pored njih policijac spusta glavu to nema veze

  22
  5
 3. A što tom Admiral klubu nije katanac na vrata stavljen i kaznajedno 30.000.
  Pa ne bi nikom palo na pamet da opija đecu.
  Kakva prekršajna prijava , kome, sudu časti, ma to je pokušaj ubistva.
  Eto popratite R. Jadran neće ga gaznitinego opomenom..

  33
  1
 4. U koju školu idu s 15 godina, osnovnu ili srednju? Ako idu u osnovnu je li direktor u saradnji s centrom za socijalni rad? I sa Domom zdravlja? Mup je posljednja adresa, tada je već sve otišlo kako ne valja u odgoju te djece.

  22
  3
 5. Kada se nesto hoce to se i moze!Eto napokon policije u akciji,ali to su male ribice u akvarijumu vlasnika ……..Njega i njegove hvatajte dok ne umaknu sa plijenom.Pun ih je Novi i okolina.

  21
 6. U gradu đe poslije 20 ura nema ni kučka ni mačke na ulici lako je otkrivi svakoga ko bilo što čini. Jer po grada zna kad neko kine doma ili mu ispadne čaša na pod – grad tišine, svejednoće i letargije. Spavamo….

  31
  4
 7. Ima li skola psihologa i pedagoga? Kad dodje policija onda je kasno. Odgovornost je I na direktoru i na pedagogu i psihologu. O roditeljims je izlisno govoriti.

  24
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code