Ukidanje stečaja u “Vektra Boki” i dalje zavisi od odluke Apelacionog suda:...

Ukidanje stečaja u “Vektra Boki” i dalje zavisi od odluke Apelacionog suda: Sezona u “Plaži” odlična

1370
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

hotel plazaApelacioni sud još uvijek nije potvrdio rješenje stečajnog sudije o usvajanju Plana reorganizacije Vektra Boke, a dok se to ne desi firma i dalje posluje u okolnostima stečaja, kaže za Radio Jadran stečajni upravnik Vektra Boke, Sreten Mrvaljević.

“To je odluka koja se očekuje, jer je drugi put vraćena i čekamo da se ponovo izjasni Apelacioni sud. Nemam informaciju kada bi to moglo da se desi, jer je to isključivo nadležnost suda. Do tada, imovina je u zakupu Vektre Montenegro, a zakup će trajati do donošenja odluke Apelacionog suda. Ukoliko se potvrdi plan reorganizacije, ugovor se raskida, firma izlazi iz stečaja i nastavlja poslovanje u skladu sa planom reorganizacije”, pojasnio je Mrvaljević.

Picerija i restoran

Podsjetićemo, Apelacioni sud je početkom aprila, po žalbi OTP factoringa, ukinuo rješenje Privrednog suda, kojim je potvrđen Plan reorganizacije Vektra Boke. Cijeli postupak zato je trebalo ponoviti. U rješenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud propustio da održi ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije. OTP je u žalbi tvrdio da stečajni sudija nije održao ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije, kao i da je glasanje sprovedeno bez rasprave, čime je povjeriocima onemogućeno da aktivno učestvuju u sprovođenju stečajnog postupka. Sud je ukazao i na neblagovremenost podnošenja plana koji je propisan zakonom.

Dok se čeka usvajanje plana reorganizacije, za oko 50 zaposlenih protekla ljetnja sezona u hotelu Plaža bila je uspješna. U ovom trenutku nema preciznog podatka o ukupnom broju ostvarenih noćenja, jer sezona još traje i na današnji dan u hotelu boravi stotinu gostiju, priča predsjednik Sindikata, Vojin Miljanić:

“Znam da je u avgustu ostvaren broj noćenja preko 12 hiljada i da je za 20-30% bila bolja posjeta nego prošle i godine prije nje. Nije nam sezona odavno bila ovako dobra uzimajući u obzir uslove u kojima se posluje”, navodi Miljanić.

Najave za podsezonu nijesu previše optimistične, ali se očekuje da hotel bude otvoren do sredine oktobra. Strukturno, najviše gostiju bilo je iz Srbije, Republike Srpske kao i jedan manji broj Rusa. Cjenovna politika nije mijenjana pa su cijene ostale na nivou prošlogodišjih, te je tako za noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi potrebno izdvojiti 21 euro plus boravišna taksa.

Miljanić je istakao da su radnicima od dana uvođenja stečaja 13. juna 2015. godine do danas izmirena sva dugovanja.

3 Komentari

  1. Hoteli Rivjera , Tamaris , Igalo , Topla , Centar , Plaza , Park , moteli Borici i Dubrava. Renta vile i lokali po Igalu Novome duž rivijere i Morinju.
    Sada = 0 slovima ( velika nula )
    0    0

Ostavite komentar

*

code