Uključite se u javnu raspravu o Nacrtu zakona o mjerama za uređenje...

Uključite se u javnu raspravu o Nacrtu zakona o mjerama za uređenje tržišta i pomoći države ribarstvu i akvakulturi

1
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pozvalo je građane, naučne i stručne institucije, državne organe, opštine, udruženja profesionalnih ribara i uzgajivača ribe i školjaka, političke stranke, sindikate, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, medije i druge zainteresovane, da se uključe u javnu raspravu i daju doprinos razmatranju Nacrta zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu i akvakulturi.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovešće se održavanjem okruglih stolova u Kotoru, 24. aprila u 11 h, u prostorijama Instituta za biologiju mora, kao i u Baru, 26. aprila, takođe u 11 h u prostorijama Opštine Bar.

Picerija i restoran

Prijedlozi, sugestije i komentari na Nacrt zakona mogu se dostaviti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktoratu za ribarstvo, (Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica) ili putem e-mail adrese: milica.divanovic@mpr.gov.me.

Konsultacije o Nacrtu zakona trajaće 40 dana od dana objavljivanja Javnog poziva na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave.

Radna grupa za pripremu Nacrta zakona razmotriće prijedloge, sugestije i komentare učesnika javne rasprave. Nakon toga će na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave objaviti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

1 komentar

  1. NADAM SE DA ČETE OVAJ KOMENTAR OBJAVITI! Hvala
    944Država treba pomoći razvoju ribarstva i primjenom zaštite imovinsko-pravnih interesa za građane koji se bave ribarstvom, kao članovi ribarskih udruženja. Naime, pojedini privatnici prisvajaju državnu imovinu, pristaništa, privezišta, mandrače kao svoju ličnu imovinu. Ni Morskom dobru nije jasno kako je D.O.O. Carine uknjižio katastarsku parcelu br.374, ima navodno validan list nepokretnosti. radi se o državnoj imovini pristaništu, privezištu, mandraču ispred Hotela Delfin u Bijeloj. U Boki je tradicionalno postojanje takvih vrsta objekata, zato i postoje, i koriste ih građani, cijele godine, spremni su i platiti vez i održavanje istog. Ne bi trebalo biti privatno vlasništvo ‚‚jednog čovjeka‚‚.

Ostavite komentar

*

code