Umjesto brodoremonta u Bijeloj novi hoteli: Na lokalitetu Žager niču spratovi

Umjesto brodoremonta u Bijeloj novi hoteli: Na lokalitetu Žager niču spratovi

5861
15
Podijeli

Nakon što je lani u Jadransko brodogradilište Bijela uveden stečaj, prekinut remont, radnici isplaćeni iz stečajne mase, a većina otišla na Biro rada, ili u penziju, teško je i zamisliti da bi jednog dana ta kompanija mogla, kada dobije novog vlasnika, nastaviti s remontom tankera. No, Bijela okreće novu razvojnu stranicu, okrenutu turizmu.

zager-dec-16-1 Posljednjih nekoliko godina, za razliku od Herceg Novog i Igala, to mjesto je dobilo nekoliko malih i tri velika hotelska zdanja, kategorije četiri zvjezdice. Podgorička kompanija Carine renovirala je hotel Delfin, izgradila depadans i ove godine otvorila i novi hotel Park.

Picerija i restoran

Pažnju skreće i hotelsko  gradilište  na lokalitetu Žager. Tu će 2018. godine biti otvoren hotel sa  5 zvjezdica i 70 smještajnih jedinica. Bilo je u početku zastoja zbog hidrogeoloških uslova. Tempo gradnje je malo usporen, ali ne može se protiv prirode, kaže nam glavni nadzorni inženjer Slavića Ćorić:

–  Iako smo imali dozvolu za dio radova i tokom sezone, nećemo uspjeti da otvorimo hotel za iduće ljeto. Cilj nam je ljeto 2018. Ipak, ovo je hotel sa 5 zvjezdica i završni radovi biće veoma “pipavi”. Osim toga moramo dobro stabiliztovati teren. Počeli smo raditi u septembru 2015. godine. Radili smo preko pola godine zaštitu temeljne jame. U toku su radovi na dvije lamele. Radimo sada nivo prizemlja. Imamo još tri etaže na lameli jedan i na lameli 2, koja je iste spratnosti. Poslije praznika krećemo sa lamelom  3 i 4 sa iskopima i sa izradom.

Plan ukrajinskog investitora, kompanije Politropus Alternative iz Tivta jeste da do maja iduće godine završi grube radove. Projekat enterijera biće gotov do idućeg ljeta.

zager-dec-16-2Istovremeno sa radovima na hotelskom kompleksu gradi se i plaža. U zukupu sa Morskim dobrom na sedam godina tivatska kompanija srediće plažu u dužini od 200 m. Predviđen je uz kupalište i jedan ugostiteljski objekat, kao i plutajući pontoni, kao zaštita plaže i privezište za goste hotela koji će sa Aredoroma dolaziti plovilima. Invetsitor očekuje da će sa JP Morsko dobro  uskladiti svoje zamisli i da će plaža biti u funkciji do idućeg ljeta.

Hotel na lokalitetu Žager još nema ime, ali zna se da će pored 70 soba  imati ozbiljan spa i wellnes program  na nekih 2.500 kvadarta. Imaće bazene, na lameli 3 i 4. Uz plažu su predviđeni butici, poslovni prostori, kongresne sale…

images_slike_dogadjaji_2015_radovi_oktobar_zager_bijela_projekat_2– Biće ovo investicija od preko 10 miliona eura.Do sada smo uložili preko 3 miliona. U plažu je ulaganje pola miliona eura. Projkekcija je da će hotel zapošljavati 100 radnika. Većina radnika će biti sa našeg prostora. Tu će dolaziti stručnjaci iz Rusije i Ukrajine koji se bave zdravstvenim turizmom – kaže nam Ćorić.

Inače, investitor će izgraditi put, koji će povezivati magistralu i obalu, a uložiće i u gradnju trafostanice.

15 Komentari

 1. Bjeljani,treba da budete sretni da se grade hoteli i da će te postati turisatička destinacija.Do juče ste kukali kako vas brodogradilište “truje” i kako se ne može živjeti.Ode brodogradilište ,dođoše hoteli,opet ne valja.
  Mislim da Vi u stvari neznate šta hoćete,sem da kritikujete!!??
  1  4
 2. Radujem se izgradnji tog hotela i uredjenju bilo koje povrsine . Valjda i ono ruglo preko puta kapije jbb i Dom kulture neko da uredi. Zamjerka je sto sve radimo selektivno i zna se u ciju korist
  2  0
 3. Anonymous ,ma ko je to opljačkan i ko to misli da je državno njegovo,je li oni kojima su roditelji voljeli socijalizam,možda? Tebe samo pratim, jer si mještanka,pa je zanimljivo.
  0  0
 4. niko nije protiv razvoja i izgradnje,ali samo ako je sa zdravih osnova ,ali nikako ako je stvarano od opljačkanoga,(i kroz pljačku)jer običnome narodu od toga što oni grade i rade ništa dobro neće doći,moći će na kafu možda u te objekte ali kad dobro plate i AKO im dozvole,isto ka u porto montenegro…jadransko su stavili u stečaj isto ka danas radoje dakić,a to im je mustra izgleda za sve što su zacrtali…a narodu šipak( ne smijem drukše reći)ali dolaze bolja vremena,pa će dat bog socijalne pravde,a ovi” spasitelji”države ( a u svoje džepove)će doć na svoje mjesto,neđe oko DANILOVGRADA…
  0  0
 5. Ne napada ovdje niko ulaganja. Naprotiv. Dobro dosli investitori. Napada se JP Morsko dobro. U narodu poznatije kao morsko zlo. Zasto? Zato sto na ustrb mjestana, koji se obespravljuju i cija se imovina (djedovina) uzurpira, investitorima sa strane se sve daje i cini. U konkretnom slucaju, Morsko dobro, za potrebe privatnog investitora, Ukrajinca, ulaze u plazu pola miliona € i takvu sredjenu plazu mu daje u dugorocni zakup. Ko ne vjeruje da je Morsko dobro izvrsilo ulaganja, neka pogleda tablu sa nazivom investitora plaze “Zager”. Ovima i to malo. Hoce vezove, marinu, ili makar pontone. Ukoliko Morsko dobro, ima neke tajne “aranzmane”, pa gradi od privatnog kapitala, da bi privatniku “tenderom” to kasnije (ili uporedo) izdalo u zakup, e to je vec za spec.tuzioca! Ta djela sporo zastarjevaju!
  1  0
 6. Ne treba sekiracija,samo oni koji nizbrdo vuku ne vole kad neko nešto radi,a to nije problem većine,nego samo njihov. Možda je to jedino što znaju da rade i od toga žive,pa živi nam bili,drugi i za njih čini dobro.Poznajem ih dosta,ali ipak manje.
  0  0
 7. Kao Bijeljaninu, mogu samo da me raduju ovakve vijesti. Bijela se mora okrenuti nečemu, pa bilo inustriji, bilo turizmu. Očigledno da od industrije više nema vajde ni nade, pa onda daj da turizam i ugostiteljstvo razvijemo što više. Prostor bivšeg JBB-a, bi mogao da se preuredi u na primjer luku za putničke brodove, ili slično. Mislim da je ovo ispravna logika. Trenutno imamo više hotela na km dužnom, nego bilo koje mjesto u Boki.
  1  2
 8. Najbolje bi bilo,po ovim divnim komentatorima,da se nista ne radi.To je i najbolje.Onda se samo kaze “odje se nista ne radi” i svi zadovoljni.
  1  0
 9. nego neki mogu 200m plaze i pontone i priveziste u more a ja za barku ne mogu ni pontu svoju popravit.E jadno li je ovo morsko dobro(ZLO) sto ne reaguje.Okle dozvole za toliko ili ce bit da niko ne zna okle se ta plaza stvorila kao sto je s druge strane brodogradilista slucaj bio.Nasute plaze sa pjeskom iz Morace i betonom i zasporkalo sve.I jos nesto Bjela ne pjeskari niti farba vec godinu i po a more je glib glibavi!!!Zasto od cega A?Dje ste sad ekolozi i slicni njima koji ste pljuvali po Brodogradilistu da je ono najveci zagadjivac pa da malo ispitate situaciju?
  2  0
 10. Divno je kada se otvaraju novi hoteli na turističkim destinacijama gdje turistička sezona traje nešto više od mjesec dana. Putna infrastruktura divna, ne zna se da li je bolja magistrala ili tzv “donji” put.
  1  0

Ostavite komentar

*

code